Aλληλεγγύη:Επι Ελβετικού εδάφους ο Πρόεδρος οφείλει να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις

 

 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλούμενος πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό -την οποία μόνο ο ίδιος γνωρίζει και την κρατά επτασφράγιστο μυστικό- ετοιμάζει βαλίτσες για τη συζήτηση του Εδαφικού το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, στην Ελβετία» .image003

Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Στρατηγός ε.α. Ανδρέας Παπαπαύλου και πρόσθεσε ότι: «Τονίζουμε ότι είναι πέρα για πέρα φυσιολογική η ανησυχία όλων των κομμάτων για το γεγονός ότι παραμένουμε στο σκοτάδι για τα όσα διαμείβονται στις συνομιλίες».

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι δεν θα αποδεχθεί σχέδιο χειρότερο από το Ανάν» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης.

«Δυστυχώς» επεσήμανε «με τα όσα γνωρίζουμε για τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στα προηγούμενα κεφάλαια, έχει ήδη συναινέσει σε πρόνοιες χειρότερες από ένα σχέδιο που απέρριψε ο λαός, και είναι εμφανές ότι ο ίδιος καταβάλει αγώνα αυτοδικαίωσης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004».

«Είναι λύση Συνομοσπονδίας αυτή που συντίθεται» τόνισε.

Ο κύριος Παπαπαύλου σημείωσε ότι «η Τουρκική πλευρά ακόμη και στο Εδαφικό υποστηρίζει ότι δεν θα δοθεί πίσω ούτε ίντσα γης ή ακτογραμμής».

«Ελπίζουμε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε αυτή την πολύ κρίσιμη διαπραγμάτευση επί ελβετικού εδάφους, να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Ελληνισμού της Κύπρου» είπε καταληκτικά ο Στρατηγός ε.α. Ανδρέας Παπαπαύλου.

 

Η Ευρώπη έχει πολλές απαντήσεις στο Κυπριακό αλλά ο Πρόεδρος δεν τις αξιοποιεί

 

Εξάλλου ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη Δ.Σεληνοπουλος αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η Ευρώπη έχει πολλές από τις απαντήσεις για το Κυπριακό,υπέδειξε  ότι   η κυβέρνηση έχει αποτύχει παντελώς στην κινητοποίηση της ΕΕ -όντας πλήρες και ισότιμο μέλος της- προς όφελος των δικών μας συμφερόντων τα οποία απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Νόμο».

Ανέφερε ακόμα  ότι: «Αν πιστεύει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι πολλές από τις απαντήσεις στο Κυπριακό βρίσκονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο:

  1. Γιατί δεν αποκλείει οριστικά το ενδεχόμενο να υπάρξουν μόνιμες παρεκκλίσεις και να δημιουργηθεί Πρωτογενές Δίκαιο;
  2. Γιατί συναινεί στη μη πλήρη εφαρμογή Ανθρωπίνων και Πολιτικών Δικαιωμάτων;
  3. Γιατί ο απεσταλμένος της Ε.Ε. στις συνομιλίες έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο;»

Καταληκτικά, ο κύριος Σελινόπουλος είπε ότι «η πάγια θέση του Κινήματος Αλληλεγγύη, είναι ότι η λύση θα πρέπει να είναι πλήρως συμβατή με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες. Η επίκληση του στα λόγια δεν έχει κανένα νόημα, εάν στην πράξη αυτή η τοποθέτηση καταργείται».