Συνελήφθη o Μιχάλης Ζολώτας πρώην συνεργάτης του Βγενόπουλου

Συνελήφθη στην Αθήνα, αφού παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην Εισαγγελία Εφετών, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας ο οποίος κατηγορείται στην Κύπρο μαζί 5808c56c1dc524d9148b4952με τον Ανδρέα Βγενόπουλο για χρηματισμό του πρώην διοικητής της Κεντρικής τράπεζας  Χριστόδουλου Χριστοδούλου.
Σε βάρος του Ζολώτα, ο οποίος εμφανίζεται ως αχυράνθρωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, αφού φέρεται να χρημάτισε τον Χριστοδούλου με 1 εκατ. ευρώ κατόπιν εντολής του ώστε να μπορέσει να θέσει υπο τον έλεγχο του  τη Λαϊκή Τράπεζα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των κυπριακών Αρχών επειδή δεν παρουσιάστηκε στην Κύπρο στα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να δικαστεί. Ο Ζολώτας κατηγορείται για την υπόθεση χρηματισμού  μαζί με τον Βγενόπουλο και ακόμη δύο στενούς συνεργάτες του Κυριάκο Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ζολώτας, τον οποίο ο Βγενόπουλος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει παρά μόνο έχει συναντήσει κάποια στιγμή σε συγκέντρωση μετόχων του Παναθηναϊκού, εμφανίζεται ως συνεταίρος του σε διάφορες εταιρίες, ενώ η εταιρία του Focus έχει δανειοδοτηθεί από τη Λαϊκή Τράπεζα, συμφερόντων Βγενόπουλου με περίπου 700 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν επεστράφησαν ποτέ.Υπολογίζεται πως 45 εκατομ. δόθηκαν από την FOCUS σε Κύπριους παράγοντες και σε κόμματα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί η πορεία αυτών των εκατομμυρίων πέραν των ισχυρισμών  για χρηματοδοτήσεις σε προεκλογικές καμπάνιες σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
Θεωρείται βέβαιο ότι ο Μιχάλης Ζολώτας θα προσφύγει στο Συμβούλιο Εφετών ώστε να αποφύγει την έκδοσή του στην Κύπρο.
Ωστόσο οι διωκτικές αρχές της Κύπρου   θεωρούν ότι η σύλληψη του Μιχάλη Ζολώτα είναι εξαιρετικά σημαντική για την υπόθεση, αφού εκτιμούν ότι σταδιακά θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης χρηματισμού του Χριστόδουλου Χριστοδούλου καθώς και άλλων .
.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες οι κυπριακές Αρχές αναμένουν  το συντομότερο δυνατόν -ακόμη και αύριο- να στείλουν στην Αθήνα κλιμάκιο αστυνομικών ώστε να συνεννοηθεί και να παραλάβει τον υπόδικο εφοπλιστή.