Η Τουρκία βομβαρδίζει τους Κούρδους αντί το ISIS στη Συρία

Η Τουρκία αντί να κτυπά τους τρομοκράτες του ISIS  βομβαρδίζει bombardismoi-syriaανηλεώς τους Κούρδους στη Συρία που επιχειρούν μαζί με τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού να ανακαταλάβουν το Χαλέπι. Ο Τούρκος Πόεδρος  Ρ.Τ. Ερντογάν δεν κρατάει πλεον  τα προσχήματα και ευθέως βάλλει κατά του Στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ και των Κούρδων συμμάχων του.

Σύμφωνα με πρακτορειακές πληροφορίες τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους των Κούρδων μαχητών της Συρίας στα βόρεια της χώρας, σκοτώνοντας 160-200 μαχητές.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πώς έγιναν γενικευμένες αεροπορικές επιχειρήσεις τη νύχτα με μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις 21:11 ως τις 23:59 να βομβαρδίζουν στόχους Κούρδων της Συρίας του Δημοκρατικού Κόμματος PYD και της ένοπλης πτέρυγας του YPG, που βρίσκονται βόρεια από την πόλη του Χαλεπίου.

Χτυπήθηκαν συνολικά 18 στόχοι και καταστράφηκαν, όπως σημειώνεται συμπεριλαμβανομένων κτηρίων των κεντρικών γραφείων του καθώς και καταφύγια.

Το συγκεκριμένο τουρκικό δημοσίευμα επικαλείται το αρχηγείο των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων το οποίο αναφέρει ότι η επίθεση έγινε στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων «Ασπίδα του Ευφράτη» και χτυπήθηκαν στόχοι στις περιοχές «Maarrat Umm Hawsh».

Στην περιοχή σημειώνεται ότι είχαν εντοπισθεί από UAV τεθωρακισμένα οχήματα Κούρδων μαχητών που κινούνταν στο συριακό έδαφος.