Κίνημα Αλληλεγγύη: Μαγειρεύονται οι αριθμοί των εποίκων»

«Ουτε ενας έποικος δεν πρόκεται να αποχωρήσει μετά τη λύση» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος

 

«Μια δήλωση του ‘ποδαριού’ από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη για τον αριθμό των εποίκων που θα μείνουν μετά τη λύση, διαψεύστηκε από άλλη προεδρική δήλωση του ‘ποδαριού’» δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, trnc-1Γιάννης Σελινόπουλος.
«Είναι προφανές» επεσήμανε «ότι γίνονται μαγειρέματα αριθμών, τόσο για τον τελικό αριθμό των Ε/κ, όσο και των Τ/κ και των εποίκων, για να υπάρξει στα χαρτιά και μόνο η πολυδιαφημισμένη αναλογία 4:1, η οποία δεν διασφαλίζεται από κανένα μηχανισμό ότι θα διατηρηθεί».
«Η ουσία για εμάς είναι άλλη. Είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε η εφημερίδα Σημερινή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δεχθεί την παραμονή όλων των εποίκων μετά τη λύση, είτε με νομιμοποίηση όλων των υπηκοοτήτων που παραχωρήθηκαν από το ψευδοκράτος, είτε με άδειες παραμονής των εποίκων που θα παραχωρηθούν από το τ/κ συνιστών κρατίδιο» τόνισε.
«Εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πίστευε ή επιθυμούσε να αποχωρήσει έστω και ένας έποικος μετά τη λύση, θα είχε υποβάλει αίτημα διεξαγωγής απογραφής στα κατεχόμενα από ανεξάρτητο οργανισμό, όπως τα Ηνωμένα Έθνη» είπε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης.
Πρόσθεσε ότι «θα είχαν συζητηθεί επίσης και μηχανισμοί που να αποφασίζουν πόσοι και ποιοι θα φύγουν, και με ποιο τρόπο».
«Πρόκειται για αποδοχή και νομιμοποίηση εγκλήματος πολέμου, και είναι σαφές ότι θα ζητηθεί από τον Κυπριακό λαό να το νομιμοποιήσει με την υπογραφή του» είπε ο κύριος Σελινόπουλος.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι: «Δυστυχώς ο Μουσταφά Ακιντζί επιβεβαιώνεται και πάλι. Ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμφωνήσει στο θέμα της ιθαγένειας, είτε σκοπίμως παραπλανά το λαό».
Καταληκτικά, ο κύριος Σελινόπουλος ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με άλλες διακηρύξεις και προεκλογικές δεσμεύσεις εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, και άλλα πράττει στο τραπέζι των συνομιλιών. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είχε δεσμευθεί ότι θα ακολουθήσει πιστά στο Κυπριακό την πολιτική του ΑΚΕΛ»