Συμμαχία Πολιτών:Ο κ. Αναστασιάδης κάνει πολιτική του …ποδαριού

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη διατυπώνει η Συμμαχία Πολιτών επικρίνοντας τον ότι αλλοίωσε βάναυσα την πληθυσμιακή αναλογία στη χώρα μας.Με δήλωση του ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος θέτει το ερώτημα κατα πόσο «όλα είναι προσυμφωνημένα και μέρος μιας καλά σκηνοθετημένης παράστασης ή μήπως ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει αντιστάσεις απέναντι στον κ. Ακιντζimage735-1-aspxί;»
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας δυο συμπεράσματα εξάγονται πλέον αβίαστα.
Πρώτο, ότι ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνουμε τι συμφωνείται στις συνομιλίες και ποιες είναι οι επερχόμενες εξελίξεις είναι να παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Ακιντζί. Όσες φορές ο κ. Αναστασιάδης επιχείρησε να διαψεύσει τον Ακιντζί οι επόμενες ημέρες δικαίωσαν τον κ. Ακιντζί. Υπενθυμίζουμε την τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης, το χρονοδιάγραμμα για το τέλος του 2016, τους εποίκους που τελικά δεν θα φύγει κανένας και τώρα τη συζήτηση του εδαφικού εκτός Κύπρου. Τι τελικά συμβαίνει; Μήπως όλα είναι προσυμφωνημένα και μέρος μιας καλά σκηνοθετημένης παράστασης ή μήπως ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει αντιστάσεις απέναντι στον κ. Ακινζτί;
Δεύτερο, το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι ότι ο Αναστασιάδης κάνει δηλώσεις ποδαριού αλλά το ότι ο κ Αναστασιάδης κάνει πολιτική του ποδαριού. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι πρώτα ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησε να νομιμοποιήσει όσους εποίκους έχουν την παράνομη «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους και αφού εκτοξεύτηκε ο αριθμός των «τουρκοκυπρίων» στις 220.000 τότε για να δικαιολογήσουν την αναλογία 4 προς 1 πολλαπλασίασαν επί τέσσερα για να βρουν τον μαγικό αριθμό των 802.000 ελληνοκυπρίων. Από τα στοιχεία, όμως, που διαθέτει η Στατιστική Υπηρεσία προκύπτει ότι οι Κύπριοι είναι μόλις 667.398. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι έχουν δηλώσει την Κυπριακή υπηκοότητα ως τη δεύτερή τους υπηκοότητα.
Ο κ Αναστασιάδης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επικαλείται το αρχείο πληθυσμού το οποίο παρουσιάζει τις γεννήσεις ελληνοκυπρίων από το 1916 μέχρι σήμερα ωσάν να μην έχουμε θανάτους στην Κύπρο.
Ο κ. Αναστασιάδης αλλοίωσε βάναυσα την πληθυσμιακή αναλογία στη χώρα μας.
Η πραγματική αναλογία με τη συμφωνία Αναστασιάδη-Ακιντζί θα είναι 2-1 δηλαδή 70%-30. Δικαιολογημένα λοιπόν η τουρκική πλευρά επιμένει τώρα για εκπροσώπηση σε όλους τους θεσμούς με την αναλογία 2-1.»