Με ποσοστό 93,54% η επανεκλογή Α. Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Με ποσοστό 93,54% επανεξελέγη στην προεδρία του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του κόμματος.

Από τους 2.926 συνέδρους ψήφισαν image735-aspxοι 2.758. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία και έλαβε 2.548 ψήφους. Καταμετρήθηκαν επίσης 176 λευκά και 34 άκυρα ψηφοδέλτια.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που πλέον, μετά την υιοθέτηση σχετικής πρότασης, αριθμεί μόνο 151 μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, μετά από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, υιοθετήθηκε τελικά όπως η ποσόστωση 25% στα μέλη της ΚΕ να αφορά μόνο τους Υπουργούς και όχι τους Βουλευτές, μια πρόταση που είχε καταθέσει ο Α. Τσίπρας, καταψηφίστηκε αρχικά και στη συνέχεια τέθηκε εκ νέου σε ψηφοφορία οπότε και υπερψηφίστηκε.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας όσον αφορά στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έγραψε στο λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter: «Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου είναι ανανέωση ευθύνης για έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, πιο συλλογικό, πιο αποτελεσματικό στις δύσκολες μάχες που μας περιμένουν, για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προκοπής».