Ιωάννινα:Αναστάτωση από το σεισμό – Στους δρόμους οι κάτοικοι

Μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 11.14 το βράδυ του Σαββάτου 12 χλμ ΒΔ των Ιωαννίνων συνεχίστηκανgianena-16-10-1 και σήμερα οι μετασεισμοί.

Ενδεικτικά  έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 82 μετασεισμοί, εκ των όποιων ο ισχυρότερος ήταν 4,9 βαθμών και σημειώθηκε στις 3 το πρωί, ενώ στις 6.20 σημειώθηκε άλλος ένας μετασεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών.
Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται , ενώ στις 5.25 το πρωί σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών με επίκεντρο τους Αγίους Σαράντα. Σύμφωνα με την περιφέρεια Ηπείρου, στους Αγίους Σαράντα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών στις 6.39 το πρωί.
Η δόνηση του Σαββάτου έγινε αισθητή στην Ήπειρο, αλλά και στην Κέρκυρα, καθώς και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χιλιόμετρα. Έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, ωστόσο, έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο.

Στους δρόμους της πόλης έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες οικογένειες έχουν βάλει τα παιδιά τους στα αυτοκίνητα και κατευθύνονται στην παραλίμνια περιοχή.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα και στη Θεσπρωτία.
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο νησί των Φαιάκων από το σεισμό
Αλώβητη φέρεται πως έμεινε με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες η Κέρκυρα από τον σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του Πωγωνίου, στην Ήπειρο, και ταρακούνησε το νησί.