Δήμαρχος Κυθρέας: Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις

Ο Δήμαρχος Κυθρέας, Πέτρος Καρεκλάς, δήλωσε πως βρισκόμαστε σήμερα αναμφίβολα μπροστά σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και αυτόν ειδικά το μήνα και τους αμέσως επόμενους, οι εντατικοποιηθείσες συνομιλίες για λύση του Κυπριακού image735-aspxθα καταδείξουν αν επιτέλους η Τουρκία αποφάσισε ν’ αποδεχθεί στην πράξη ότι όλοι οι Κύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν ν’ απολαμβάνουν ό,τι και οι άλλοι Ευρωπαίοι, χωρίς να χρειάζονται `εγγυητές` και `κηδεμόνες` πάνω από τα κεφάλια τους”.

Σε ομιλία του σήμερα στο Μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59, Σπύρου Χατζηγιακουμή εκ Κυθρέας, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, ο κ. Καρεκλάς, σύμφωνα με ανακοίνωση, είπε πως “δεν τρέφουμε ασφαλώς ψευδαισθήσεις αλλά ούτε και απαισιοδοξία γιατί γνωρίζουμε ότι στη διεθνή πολιτική πολλές φορές μπορούν να σπάσουν και προφανή αδιέξοδα όταν οι πολιτικές συγκυρίες το επιτρέπουν”.

Ανέφερε ότι “εμείς θέλουμε να επιτευχθεί το συντομότερο μια λύση διαρκής, βιώσιμη και λειτουργική που θα επιτρέψει στον κυπριακό λαό στο σύνολό του να ζήσει ειρηνικά και να προοδεύσει, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την εθνική καταγωγή και τις παραδόσεις του κάθε συστατικού του μέρους”.
“Ως πρόσφυγες παρακολουθούμε από κοντά και με αγωνία τις εξελίξεις και ενεργούμε κι’ εμείς με τις πενιχρές μας δυνάμεις ανάλογα, ώστε να υποβοηθήσουμε κατά το δυνατόν την όλη προσπάθεια για το καλό γενικά του τόπου και του λαού μας”, είπε ο κ. Καρεκλάς.

Για τον Σπύρο Χατζηγιακουμή είπε ότι η θυσία του το 1958 “είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, στον αγώνα για απελευθέρωση, δικαίωση κι’ επιστροφή στη γενέτειρα Κυθρέα, εκεί στα ριζά του Γερο-Πενταδάκτυλου, αλλά και στην υπόλοιπη κατεχόμενη γη μας”.