Συρία:Το αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ”κατευθύνεται προς την Ταρτούς

Το  αεροπλανοφόρο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού,  “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ”, κατευθύνεται προς τη Συρία για να ενισχύσει την εκεί ρωσική στρατιωτική παρουσία, ανακοίνωσε το Σάββατο ο ρωσικός στόλος.3d9f451fb4d0c77ee65c2be08e23168e

Η ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου, καθώς και του καταδρομικού Πιοτρ Βέλικι και του αντιτορπιλικού Ναύαρχος Κουλάκοφ, μαζί με σκάφη αντιμετώπισης υποβρυχίων θα επιτρέψει την απάντηση σε κάθε νέα μορφή απειλής, όπως η πειρατεία και η διεθνής τρομοκρατία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού στόλου που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Συνήθως στη βάση του Σεβερομόρσκ, στη θάλασσα Μπάρεντς, το ρωσικό αεροπλανοφόρο θα αναπτυχθεί στην Ταρτούς, όπου η Ρωσία ετοιμάζεται να μετατρέψει τις εκεί ναυτικές εγκαταστάσεις σε μόνιμη ναυτική βάση.

Το αεροπλανοφόρο μεταφέρει αεροσκάφη και μαχητικά ελικόπτερα, ανάμεσά τους καταδιωκτικά SU-33, MiG-29-KUBR και το ελικόπτερο Ka-53K. Θα ενισχύσουν τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στη Συρία και επιχειρούν στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης τον Σεπτέμβριο 2015.

Περί τους 4.300 ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται στη Συρία, όπου η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία.

Η ανακοίνωση για την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου έρχεται σε μία στιγμή υψηλής έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα μετά την αποτυχία της εύθραστης εκεχειρίας στη Συρία που ξεκίνησαν από κοινού τον Σεπτέμβριο και δεν διήρκεσε παρά μία εβδομάδα.

Μεγαλες απώλειες τζιχαντιστων

Στο μεταξύ σε όλα τα μέτωπα προελαύνουν οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεπικουρούμενες από δυνάμεις του συριακού Στρατού, με ευρεία χρήση θερμοβαρικών όπλων σε αυτή την φάση των επιχειρήσεων.

Στη μεγάλη μάχη που διεξάγεται στο ανατολικό Χαλέπι χθες απελευθέρωσαν  περιοχές κατά μήκος του άξονα της γέφυρας Nayrab και του προαστίου al-Miysar και δυτικά του πολιτικού αεροδρομίου καταλαμβάνοντας αρκετά οικοδομικά τετράγωνα, έχοντας ήδη καταλάβει την περιοχή al-Ard al-Hamra.

Οι συριακές δυνάμεις κοντά στο φρούριο της παλιάς πόλης ανακάλυψαν ένα μεγάλο τούνελ το οποίο είχαν δημιουργήσει οι δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για να ανατινάξουν κάποιο από τα κτίρια της περιοχής, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν ως προωθημένο στρατηγείο οι δυνάμεις Ρώσων και Σύρων.

Η ανακάλυψη του τούνελ θεωρείται μεγάλη επιτυχία για τα συριακά στρατεύματα καθώς απέτρεψαν έτσι μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα είχε πολλά θύματα.

Επίσης συριακά άρματα μάχης Τ-72 με ΤΟΜΑ BMP-2, σε δύο περιπτώσεις παγίδευσαν με την βοήθεια ρωσικών ελικοπτέρων Mil Mi-35 δύο λόχους ανταρτών και τους εξόντωσαν με πυρά, καταστρέφοντας τα κτίρια, χωρίς καν να πλησιάσουν.

Στην ανατολική Γκούτα, ανατολικά της Δαμασκού μεγάλες δυνάμεις της 4ης μεραρχίας του συριακού Στρατού  προωθούνται από τα υψώματα Sawan, εκκαθαρίζοντας οριστικά την περιοχή.

Ανατολικότερα στις πετρελαιοπηγές του Al-Sha’er κοντά στη Χόμς οι δυνάμεις της ISIS υπέστησαν πανωλεθρία από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε μια μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει ο συριακός Στρατός σκοτώνοντας πολλούς από τους τρομοκράτες.