Με λιποθυμίες και φωνές η δίκη για τον τριπλό φόνο στη Λεμεσό

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, με ένα ξέσπασμα συγγενή των θυμάτων και μια λιποθυμία σημαδεύτηκε η σημερινή διαδικασία στο Κακουργιοδικείο image735-4-aspxγια το τριπλό φονικό της Λεμεσού, που διαπράχθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα δικαστηρίου, στην παρουσία στενών συγγενικών προσώπων των θυμάτων, οδηγήθηκε το πρωί ο 31χρονος κατηγορούμενος Χριστάκης Θωμά, περιφρουρόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, όπου η βασική μάρτυρας, η κοπέλα για την οποία φέρεται να έγινε το έγκλημα, διάβασε την κατάθεσή της.

Η κοπέλα αναφέρθηκε σε περιστατικά ξυλοδαρμού της από τον 31χρονο, στην εμμονή και τη ζήλια που είχε μαζί της, αλλά και στις απειλές που φέρεται να εκστόμιζε κατά της ίδιας αλλά και των αδελφών Ντορζή, αφού θεωρούσε ύποπτη τη σχέση τους.

Στην κατάθεσή της, η κοπέλα δηλώνει πως δεν είχε ποτέ συναντήσει τους αδελφούς Ντορζή αλλά ότι ήταν φίλοι μέσω του facebook και συνομιλούσαν στο τηλέφωνο, όπου φέρεται να τους είχε παραπονεθεί για τη συμπεριφορά του 31χρονου απέναντι της, γεγονός που φαίνεται να πυροδότησε και την αντιδικία μεταξύ των δυο μερών.

Σύμφωνα πάντα με την κοπέλα, ο κατηγορούμενος είχε πλήρη πρόσβαση και έλεγχε το λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την είχε ρωτήσει αν αυτό που αποζητούσε ήταν ένα έγκλημα πάθους, το οποίο ήταν έτοιμος να διαπράξει.

Το μοιραίο βράδυ και μετά το φονικό, συνεχίζει στην κατάθεσή της, έλαβε μήνυμα από τον 31χρονο, όπου της ανέφερε πως δεν μετάνιωσε για ότι έκανε.

Νωρίτερα κατέθεσαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου δυο γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες, μια Βρετανίδα μόνιμη κάτοικος Κύπρου και μια φοιτήτρια από την Ελλάδα, που έτυχε να δουν την καταδίωξη των τριών θυμάτων από τον 31χρονο.

Και ενώ το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά τη διαδικασία, ξέσπασε το παράπονο του πατέρα του θύματος Αιμίλιου Μιλιτάδους, ο οποίος άρχισε να φωνάζει, ζητώντας δικαίωση για το θάνατο του γιου του, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Με την επιστροφή των δικαστών στην αίθουσα, Κατηγορούσα Αρχή και Υπεράσπιση συμφώνησαν όπως οριστεί άλλη ημερομηνία για εξέταση και αντεξέταση, τόσο της κοπέλας όσο και κάποιων άλλων μαρτύρων, αφενός για να συμφωνηθούν κάποια παραδεκτά γεγονότα της κατάθεσης της και αφετέρου, λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Το Κακουργιοδικείο έδωσε νέα ημερομηνία την 20η Οκτωβρίου, στις 9:00.

Κατά την έξοδό της από την αίθουσα του δικαστηρίου, η βασική μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε πως δεν αισθανόταν καλά και έχασε για λίγα λεπτά τις αισθήσεις της.