Στον Κυριάκο Πενηνταέξ το 1ο βραβείο του Παγκύπριου Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναφορικά με τον Παγκύπριο Διαγωνισμό για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο, που είχε προκηρύξει το ΚΥΠΕ, με χορηγία της ALPHA BANK.doc-20140627_-1177850_-gmi_1429_

Η τριμελής Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αξιολόγησε τους τρεις πρώτους νικητές και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ, στην τελευταία του συνεδρία, επικύρωσε τα αποτελέσματα.

Α’ Βραβείο: Κυριάκος Πενηνταέξ, για το ρεπορτάζ του, με τίτλο «Φωτιά στο θέμα της φοροδιαφυγής βάζει ο Ερβέ Φαλτσιανί: Ελλιπής η κυπριακή λίστα Λανγκάρντ», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Σημερινή». Το Α’ Βραβείο συνοδεύεται και με χρηματικό ποσό ύψους 1.000 ευρώ.

Β’ Βραβείο: Κάτια Σάββα, για το ρεπορτάζ της, με τίτλο «Η διαδρομή 300 χλμ. ενός ανάλγητου κράτους εις βάρος των καρκινοπαθών: Πόση ντροπή να ξεπλύνει ένα λεωφορείο», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πολίτης». Το Β’ Βραβείο συνοδεύεται και με χρηματικό ποσό ύψους 700 ευρώ.

Γ’ Βραβείο: Ελένη Κωνσταντίνου, για το ρεπορτάζ της, με τίτλο: «Η ζωή με τον HIV: Μεγάλη πρόοδος στη θεραπεία, στάσιμοι στην προκατάληψη», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χαραυγή». Το Γ’ Βραβείο συνοδεύεται και με χρηματικό ποσό ύψους 500 ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αποτελείτο από τους:

Σοφία Ιορδανίδου, Αν. Καθηγήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωστάκη Κωνσταντίνου, Αν. Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick, και Γιώργο Παυλίδη, Επίκουρο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού διήρκεσε από την 1η Μαρτίου έως την 30η Ιουνίου 2016 και αφορούσε δημοσιογραφικά κείμενα που είχαν δημοσιευθεί κατά την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2015 έως 30 Ιουνίου 2016.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της προκήρυξης, ο θεσμός του διαγωνισμού ενθαρρύνει τους δημοσιογράφους και τους φοιτητές ή πτυχιούχους Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, να βελτιώσουν την ποιότητα της δουλειάς τους, ενώ επιβραβεύει τα ρεπορτάζ που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την κυπριακή κοινωνία και που συμβάλλουν στην υγιή εξέλιξή της.