Xρόνια πολλά στον Πούτιν με ένα βιβλίο αποθέωσης του

Χρόνια πολλά στον Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα βιβλίο που τον… αποθεώνει ως ίνδαλμα της ποπ κουλτούρας εύχεται η ειδησεογραφική και φιλική προς το Κρεμλίνο ιστοσελίδα Gosindex.assets_large_t_420_54872185_type13145

Για τα 64α γενέθλια του Ρώσου προέδρου, τα οποία ο ίδιος τα γιόρτασε την Παρασκευή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με φίλους και συγγενείς, η ιστοσελίδα εξέδωσε το βιβλίο «Στον Ρόλο του Ηγέτη: ο Πούτιν στη Σύγχρονη Κουλτούρα», στις 288 ιλουστρασιόν σελίδες του οποίου βρίσκει κανείς φωτογραφίες του Πούτιν από περιοδικά και βιβλία, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, γκράφιτι και από διάφορα προϊόντα, όπως τα μπλουζάκια και τις θήκες iPhone που από το 2014 και την προσάρτηση της Κριμαίας, κοσμούνται με φωτογραφία του Ρώσου ηγέτη. Ο Βίκτορ Λεβάνοφ, διευθυντής της ιστοσελίδας, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του βιβλίου ότι στόχος του ήταν να «δείξει πως ο Πούτιν εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας». Ξεκαθάρισε επίσης ότι για την έκδοσή του δεν πήρε κρατικά χρήματα κι ούτε πρόκειται για πολιτική δήλωση, ενώ διευκρίνισε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε ένα κέντρο για την περίθαλψη τίγρεων το οποίο ξεκίνησε ο ίδιος ο Πούτιν.
Σκίζουν τις μπλούζες
Στο βιβλίο, εκτός από φωτογραφίες, υπάρχουν και μηνύματα αγάπης του κόσμου στον πρόεδρο, αλλά και μια φωτογράφηση νεαρών γυναικών που σκίζουν τα φανελάκια τους με το πρόσωπο του Πούτιν σε ροζ φόντο.
Επίσης, στο βιβλίο περιλαμβάνονται και παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο βλέπει η Δύση τον Ρώσο πρόεδρο, όπως αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Νέος Τσάρος» του ανταποκριτή των «New York Times» στη Μόσχα, Στίβεν Λι Μάγιερς.
Σε άλλο σημείο παρουσιάζεται τεύχος του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο απεικονίζει τον Πούτιν να στέκεται απειλητικά πάνω από τους Κάμερον, Μέρκελ και Ομπάμα. Τίτλος του συγκεκριμένου κεφαλαίου: «Κλασικό παράδειγμα της ευρωπαϊκής δαιμονοποίησης».
Πέρσι, στα γενέθλιά του, παρουσιάστηκε στη Μόσχα και στο Λονδίνο έκθεση καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο που τον απεικονίζουν σε κάθε μορφή διάσημου ήρωα, κάθε εθνικότητας και κάθε εποχής.
Ο πρόεδρος ως Τσε Γκεβάρα, Βούδας, Νέλσον Μαντέλα, Μαχάτμα Γκάντι, αλλά και Μπάτμαν, Χουλκ, μέχρι Νίο από τις ταινίες Matrix.
Μάλιστα, στην έκδοση του βιβλίου βοήθησε και ο Μιχαήλ Αντόνοφ που είχε οργανώσει την περσινή έκθεση αλλά κι αυτήν του 2014 όπου ο Πούτιν εμφανιζόταν ως σύγχρονος… Ηρακλής να πραγματοποιεί 12 άθλους.
Φέτος, σε αντίθεση με πέρσι όπου ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του παίζοντας χόκεϊ επί πάγου και σκοράροντας…. επτά γκολ, δεν πραγματοποίησε δημόσιες εμφανίσεις. Ωστόσο, στη χώρα πραγματοποιήθηκαν διάφορες γιορτές: συναυλίες, προβολή βίντεο με εικόνες του προέδρου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι μπορούσαν να γράψουν τις ευχές τους σε καρτ ποστάλ. Επίσης, έλαβε 343 τριαντάφυλλα, ένα από κάθε βουλευτή του κόμματός του, Ενωμένη Ρωσία.