Ο ΔΗΣΥ κατηγορεί κόμματα ότι « ξέρουν να διαβάζουν σημάδια και το φλυτζάνι του καφέ!

Εκχυδαίζει τον πολιτικό λόγο και επιχειρεί να μηδενίζει τις ανησυχίες 

Σε μια προσπάθεια να εκχυδαίσει τις ανησυχίες κομμάτων averof-neofytou-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-620x310της αντιπολίτευσης για τις τρέχουσες συνομιλίες  για το κυπριακό ο ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ρίχνει πολύ χαμηλά το επίπεδο του πολιτικού λόγου, και μιλά για σημάδια και ..κόμματα που διαβάζουν ….το  φλυτζάνι του καφέ.

Στην ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ αναφέρει συγκεκριμένα:
«Τις μέρες αυτές που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει μεγάλη προσπάθεια για να προασπισθεί τις θέσεις αρχών της ελληνικής πλευράς και να διασφαλίσει ότι μπορεί να προκύψει μια λειτουργική συμφωνία μέσα από τις εντατικές διαπραγματεύσεις, παρακολουθούμε πολλές δηλώσεις πολιτικών αρχηγών που έχουν ως στόχο τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Αυτό τον καιρό που στόχος μας στις διαπραγματεύσεις είναι να φτάσουμε σε μια συμφωνία που να τερματίσει την κατοχή και την ανάμιξη της Τουρκίας στην Κύπρο, ενώ θα εμπεδώσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βλέπουμε καθημερινά ανακοινώσεις κάποιων πολιτικών κομμάτων με τις οποίες όχι μόνο δείχνουν ότι δεν πιστεύουν σε αυτό το στόχο, αλλά δημιουργούν και συνθήκες δυσπιστίας, καχυποψίας και τελικά διχασμού.
Από δηλώσεις αρχηγού κόμματος ότι «στη βάση του ιστορικού συμβιβασμού στον οποίο αναφέρεται ο πρόεδρος δεν μπορεί να έχουμε ως αποτέλεσμα ένα ευρωπαϊκό κράτος» (άρα λοιπόν δεν πρέπει να επιδιώκουμε λύση στη βάση του συμβιβασμού που έγινε από το τέλος της δεκαετίας του 1970), μέχρι ανοιχτές επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δήθεν «επειδή θέλει να δικαιωθεί για το 2004 είναι έτοιμος να οδηγήσει το λαό μας σε περιπέτειες», αλλά και εσχάτως τοποθέτηση κόμματος ότι… «τα σημάδια δείχνουν ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα στις συνομιλίες».
Πρόκειται για τους ίδιους πολιτικούς αρχηγούς και τα ίδια κόμματα που πριν μερικές εβδομάδες με πραγματικό μένος κατηγορούσαν τον Πρόεδρο ότι πάει στη Νέα Υόρκη με σκοπό κάποια «ενδιάμεση συμφωνία» και ότι θα παγιδευόταν σε χρονοδιαγράμματα και θα μας οδηγούσε σε «πενταμερή» κλπ κλπ. Όχι μόνο δεν είχαν το θάρρος και την εντιμότητα να αντλήσουν τα συμπεράσματα από τις πολύ άστοχες και κακές εκτιμήσεις τους, αλλά επανέρχονται τώρα με την ίδια επιθετική διάθεση.
Αυτοί οι οποίοι μόλις πριν μερικές εβδομάδες έπεσαν τόσο πολύ έξω εξακολουθούν να κουνάνε το δάχτυλο και να θέλουν να μας δώσουν μαθήματα!
Δεν πρόκειται όμως να τους ακολουθήσουμε. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θεωρεί ότι αντίπαλός μας είναι οι άλλες ελληνοκυπριακές πολιτικές δυνάμεις, αλλά η τουρκική κατοχή.
Εξάλλου, εμείς αρκούμαστε να μελετούμε τα δεδομένα και να προσπαθούμε να χαράξουμε πολιτική με αίσθηση πολιτικής ευθύνης. Η αλήθεια είναι ότι δεν διαθέτουμε μηχανισμούς ή ειδικές δυνάμεις για να διαβάζουμε τα… σημάδια ή ακόμα και το φλυτζάνι του καφέ.»