Θεοχάρους για ΘΟΚ: Κανείς δεν είναι υπεράνω Ελέγχου και Νόμου

«Είναι ανεπίτρεπτο σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η Ελεγκτική της Υπηρεσία να αναγκάζεται να διενεργεί εφόδους σε κρατικούς ή ημικρατικούς οργανισμούς- όπως eleni_theocharousαυτή που με μεγάλη λύπη παρακολουθήσαμε ζωντανά από τις τηλεοράσεις μας το μεσημέρι στα γραφεία του ΘΟΚ- για να εξασφαλίσει στοιχεία ώστε να κάνει τη δουλειά της. Τελικά οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας έφυγαν και πάλι με άδεια χέρια»
Αυτό δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, και στη συνέχεια είπε:

«Ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε δημόσια ότι ο ΘΟΚ εμπίπτει στο πεδίο ελέγχου του Γενικού Ελεγκτή.
Το Δ.Σ. του ΘΟΚ εξακολουθεί να αμφισβητεί τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, και δείχνει στην κοινωνία ότι θέλει να είναι υπεράνω του νόμου, ουδείς είναι υπεράνω του νόμου.
Είναι πλέον σαφές ότι συνειδητά το ΔΣ του ΘΟΚ επιχειρεί να πλήξει τον ανεξάρτητο Θεσμό του Γενικού Ελεγκτή, εμείς τονίζουμε ότι στηρίζουμε ενεργά και τον Γενικό Ελεγκτή κα τον ρόλο που διαδραματίζει στη κοινωνία μας.
Ο πρόεδρος του ΘΟΚ λανθασμένα καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή ότι εμπλέκεται σε ένα εξόχως πολιτικό θέμα, ξεχνώντας παράλληλα ότι εκ της θέσεως του ο Πρόεδρος του ΘΟΚ όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα να εμπλέκεται σε πολιτικό θέμα, πόσο μάλλον να το προκαλεί ο ίδιος και όταν καλείται να υποστεί έλεγχο, να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του ελέγχου».
«Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου, κανείς δεν είναι υπεράνω του Ελέγχου και ο ΘΟΚ οφείλει να ξεκαθαρίσει, αφού θεωρεί αναρμόδια την Ελεγκτική Υπηρεσία, σε ποιον θεωρεί ότι πρέπει να λογοδοτήσει» επεσήμανε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και πρόσθεσε ότι «κάπου πρέπει να λογοδοτήσει, διότι η λεγόμενη δικοινοτική επιτροπή πολιτισμού δεν είναι ούτε υπεράνω του κράτους, ούτε υπεράνω του νόμου της Κυπριακής Πολιτείας, όφειλε να εξασφαλίσει άδεια από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και από το Υπουργείο Πολιτισμού, ουδέν έπραξε εν προκειμένω και ελέγχεται για αυτό».
Καταληκτικά, η κυρία Θεοχάρους τόνισε ότι «αν νομίζουν οι οποιοιδήποτε έχουν διοριστεί είτε από την “ΤΔΒΚ” είτε από οποιονδήποτε άλλον ότι μπορούν να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι γελασμένοι, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ».