Σιζόπουλος: «Οφείλουμε να υπερβούμε διαφωνίες και να στηρίξουμε τον ΠτΔ για να αποφύγει λάθη»

Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να υπερβούν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις και να στηρίξουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την κρίσιμη φάση του Κυπριακού, ώστε να αποφευχθούν λάθη και να αντιμετωπιστούν τυχόν κίνδυνοι, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.image735-3-aspx

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, και ερωτηθείς αν θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε ενδεχόμενη μετάβαση του στο εξωτερικό για συζήτηση του κεφαλαίου του εδαφικού, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως είναι πάρα πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα πρέπει προηγουμένως να αναμένουμε, να δούμε την πορεία των συνομιλιών πού θα καταλήξει και αν και εφόσον υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, τότε θα το συζητήσουμε με υπευθυνότητα και θα τοποθετηθούμε, είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διαβεβαίωσε πως παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες υπάρχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε σε θέματα ουσίας είτε σε θέματα διαδικασίας, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο και σημαντικό σημείο. “Ο δρόμος προς την ολοκλήρωση μιας ενδεχόμενης συμφωνίας επίλυσης του Κυπριακού για τη δική μας πλευρά δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα”, είπε.

Σημείωσε πως είναι ένας δρόμος με κινδύνους και παγίδες και γι αυτό οφείλουν όλοι να υπερβούν των όποιων διαφορετικών απόψεων και αντιθέσεων και να στηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο να αποφύγει ενδεχομένως λάθη και να αντιμετωπίσει με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια αυτούς τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

“Αυτό θεωρούμε ότι είναι όχι απλώς μια πολιτική υπευθυνότητα αλλά μια πατριωτική στάση την οποία η ΕΔΕΚ ανέκαθεν τήρησε και θα συνεχίσει να τηρεί”, είπε, και κάλεσε παράλληλα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να είναι πολύ προσεκτικός και να αξιοποιεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο κ. Σιζόπουλος επεσήμανε, τέλος, πως ακόμα και οι όποιες διαφωνίες των κομμάτων, από τη στιγμή που προβάλλονται με ευπρέπεια και στοιχειοθετημένες, όχι μόνο δεν αποτελούν υπονόμευση της προσπάθειας του Προέδρου αλλά αντίθετα ενισχύουν και τη διαπραγματευτική του θέση και την επιχειρηματολογία του αρκεί ο ίδιος να τις αξιολογήσει σωστά και να τις αξιοποιήσει όπως πρέπει.