Παραπλανούσε επενδυτές η PIMCO

ΠΙΜΚΟ

Στο στόχαστρο της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC) για παραπλάνηση των επενδυτών βρίσκεται η Pacific Investment Management Company LLC (PIMCO), μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στον κόσμο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι εποπτικές αρχές των ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος της PIMCO προκειμένου να διαπιστώσουν εάν παραπλάνησε επενδυτές με την παρουσίαση πλασματικής εικόνας για τις αποδόσεις ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (PIMCO Total Return ETF).

Το εν λόγω αμοιβαίο κεφαλαίο διαχειρίζεται περίπου 3,6 δισ. δολάρια και η ηγεσία της PIMCO κατηγορείται ότι κατά τον υπολογισμό της αξίας των τοποθετήσεών του PIMCO Total Return ETF, παρουσίασε υψηλότερες τιμές για συγκεκριμένες επενδύσεις από την τιμή που κατέβαλε όταν τις αγόρασε.

Από την πλευρά της η PIMCO επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ελέγχει τη συγκεκριμένη υπόθεση λέγοντας πως οι διαδικασίες τιμολόγησης της είναι απολύτως σωστές και σύμφωνες με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου.

Σημειώνεται πως η PIMCO έχει στοιχεία ενεργητικού άνω του 1,5 τρισ. ευρώ και είναι ιδιαίτερα γνωστή για την πολύχρονη πείρα της στη διαχείριση ομολογιακών επενδύσεων.