Ελ. Θεοχάρους:Θα προχωρήσει η Ε.Ε. και σε κούρεμα της Deutsche Bank

 

Οι εταίροι εάν το θελήσουν μπορούν να βρουν επιλογές για ανακούφιση των καταθετών που κουρεύτηκαν στην Κύπρο

Ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συστημική γερμανική Deutsche Bank ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και imagehandler-ashxευρωβουλευτής του ECR Ελένη Θεοχάρους και θέτει το ερώτημα κατά πόσο θα εφαρμοστεί και σε αυτή την περίπτωση, όπως συνέβη και στην Κύπρο, η διαδικασία του bail in, που περιλαμβάνει κούρεμα μετόχων και καταθετών.

«Το θέμα», τονίζει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, «είναι σοβαρό. Ως θέμα αρχής διαφωνούμε με το κούρεμα των καταθετών. Από την άλλη, όμως, το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι κατά πόσο στην ΕΕ εφαρμόζονται δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εγείρονται ζητήματα αξιοπιστίας και αλληλεγγύης της ΕΕ έναντι των πολιτών της».

«Βεβαίως», επισημαίνει, η κ. Θεοχάρους «η ΕΕ ισχυρίζεται ότι οι αποφάσεις στην Κύπρο λήφθηκαν από την Κυπριακή Βουλή, αφού όμως η εταίροι της είχαν βάλει στο πιστόλι στον κρόταφο. Δεν θα πρέπει σήμερα η ΕΕ εκτός του μνημονίου να βρει τρόπους για την ανακούφιση και αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι καταθέτες πολίτες; Είναι θέμα πολιτικής απόφασης».