Nέα αντιπαράθεση ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ για το ποιός φταίει για τα χάλια της οικονομίας

Νέους υψηλούς τόνους ανέβασαν σήμερα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για το ποιός φταίει για την οικονομία,με τα δύο κόμματα να κατηγορεί το ένα το άλλο ποιός οδήγησε τον τόπο στην χρεοκοπια και και στα μνημόνια .image735-8-aspx

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει σημερινές τοποθετήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού αναφορικά με την Τρόικα είπε ότι «η  παρούσα Κυβέρνηση, με τις προσπάθειες πάνω από όλα των συμπολιτών μας και των επιχειρήσεων του τόπου μας, απάλλαξε την Κύπρο από την παρουσία της Τρόικας που έφερε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ.Διερωτήθηκε μάλιστα  γιατί δεν τα σκέφτηκε αυτά ο κ. Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ όταν έφερναν την Τρόικα, όταν οδηγούσαν τη χώρα μας σε μνημόνιο, όταν άφησαν την κυπριακή οικονομία να διολισθήσει και να χρειαστεί – με δικό τους αίτημα- η οικονομική στήριξη από τους εταίρους μας”.

Η παρούσα Κυβέρνηση, είπε, “με τις προσπάθειες όμως πάνω από όλα των συμπολιτών μας και των επιχειρήσεων του τόπου μας, απάλλαξε την Κύπρο από την παρουσία της Τρόικας που έφερε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ”.

“Και όχι μόνο αυτό αλλά με την προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας μας δημιουργούμε ξανά νέες προοπτικές για διέξοδο από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι άφησαν πίσω τους” κατέληξε.

Οι δηλώσεις του Υπουργού έγιναν στο περιθώριο γεύματος εργασίας που παρέθεσε η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Κύπρο Oksana Tomova προς τους Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ στην Κύπρο με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Σλοβακία.

Εντονα απάντησε το ΑΚΕΛ  λέγοντας ότι «η  κυβέρνηση του ΔΗΣΥ εκλέγηκε δεσμευόμενη ότι δεν θα κάνει κούρεμα καταθέσεων γιατί αυτό θα κατέστρεφε την οικονομία. Παρόλα αυτά, πρότεινε και επέβαλε το κούρεμα καταθέσεων τα καταστροφικά αποτελέσματα του οποίου βιώνει μέχρι σήμερα η κοινωνία.
Μια και μιλάμε για Υπ. Οικ. της προηγούμενης κυβέρνησης, θυμίζουμε τους επαίνους που επιδαψίλευσε ο ΔΗΣΥ στον Κίκη Καζαμία. Θυμίζουμε επίσης ότι ο Υπ. Οικ. της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού που κούρεψε τις καταθέσεις, ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της χρεοκοπημένης Λαϊκής Τράπεζας, κ. Μιχάλης Σαρρής.

Το ΑΚΕΛ εξάλλου με γραπτή απάντηση στον Χάρη Γεωργιάδη ανέφερε  πως «είναι  τραγελαφικό αυτός που θεωρεί το μνημόνιο ιδεολογικό μανιφέστο της κυβέρνησης να πανηγυρίζει πως τάχα απαλλαχθήκαμε από την Τρόικα.
Την Τρόικα στην Κύπρο την έφεραν οι Τράπεζες, που ο ΔΗΣΥ και οι συνοδοιπόροι του κάλυπταν με πάθος. Η ατάκα του Αβέρωφ Νεοφύτου περί των «καλύτερων τραπεζιτών του κόσμου» θα τους συνοδεύει ως σφραγίδα εκείνης της περιόδου.

Απάντηση ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ

Σε πιο έντονη ανακοίνωση  του ο ΔΗΣΥ  απάντησε:

«Είναι τραγελαφικό το ΑΚΕΛ να εμφανίζεται και ως επικριτής για τα της Οικονομίας.

Το κόμμα, η διακυβέρνηση του οποίου μας οδήγησε προ χρεοκοπίας και στην αγκαλιά της Τρόικας.Το ΑΚΕΛ, το οποίο έψαχνε τους τσιλιαδόρους των τραπεζών σε σαλόνια στην Λευκωσία και οι οποίοι τελικά βρέθηκαν στο Κελλάκι.

Το κόμμα το οποίο διόρισε τρεις τραπεζίτες στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Κόμμα που παρέλαβε ένα κράτος ευημερίας και παρέδωσε ένα κράτος στα αποκαΐδια, με χιλιάδες άνεργους και χιλιάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις υπό πτώχευση.

Κυρίως αυτό το κόμμα, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικό όταν αναφέρεται στα της Οικονομίας.»