Πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοικτά της Αιγύπτου

Τουλάχιστον 202 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του αλιευτικού όπου επέβαιναν πρόσφυγες και βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μεσόγειο στα ανοικτά της Αιγύπτου, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ανακάλυψη νέων σορών.image735-2-aspx

Έως και 450 πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδευαν με το αλιευτικό όταν βυθίστηκε, την περασμένη Τετάρτη στα ανοικτά της πόλης Ροζέτα, αφηγήθηκαν οι επιζώντες. “Ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο του πλεούμενου με τους πρόσφυγες στα ανοικτά της Ροζέτας ανήλθε σε 202” ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο Τύπου, όπου διευκρινιζόταν ότι “33 πτώματα ανασύρθηκαν” μόνο σήμερα.

Οι αιγυπτιακές Αρχές προχώρησαν στην ανέλκυση του αλιευτικού. “Είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς του πλοίου στην ξηρά” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάνταν αλ Σαγιέντ, εκπρόσωπος Τύπου της επαρχίας Μπεχέιρα, όπου βρίσκεται το λιμάνι Ροζέτα.

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι το ναυάγιο ανελκύστηκε και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης μπόρεσαν να εισέλθουν στο ψυγείο του αλιευτικού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι. Τουλάχιστον 169 επιβάτες διασώθηκαν. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ανακοίνωσε σήμερα ότι πιστεύει πως τουλάχιστον 450 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο και ότι περίπου 300 έχασαν τη ζωή τους. “Πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες φέτος, όχι η χείριστη” επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Τζόελ Μίλμαν σε μια συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.