ΥΠΕΞ Συρίας:Οι χώρες της Δύσης υποστηρίζουν τους τρομοκράτες αλλά κατηγορούν τη Ρωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, κατάγγειλε  ότι οι χώρες της δύσης υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στην χώρα του , αλλά κατηγορούν τη Ρωσία.syria_muallem_

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ Μοάλεμ, δήλωσε ότι η Δύση προσπαθεί να κατηγορήσει τη Ρωσία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία, με στόχο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, όπως αναφέρει το TASS επικαλούμενο συνέντευξη του αρχηγού της συριακής διπλωματίας στο συριακό τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen.
Σύμφωνα με τον Μοάλεμ, οι δυτικές χώρες και οι σύμμαχοί τους υποστηρίζουν πλήρως τρομοκράτες στη Συρία. «Η Δύση προσπαθεί να αποδώσει την ευθύνη στη Ρωσία και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, διότι είναι η Δύση που χρηματοδοτεί, εκπαιδεύει και εξοπλίζει τους τρομοκράτες», είπε.

Ο Σύρος υπουργός Εξωερικών, Μοάλεμ, τόνισε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα μπορούσαν να συνεχιστούν, αν η Ουάσιγκτον αποδείξει τη θέλησή της να πολεμήσει την Fateh Jabhat al – Sham (παλαιότερα ονομαζόταν Al-Nusra Front» και πείσει τη Ρωσία ότι οι προθέσεις τους είναι σοβαρές».

Αρκετές επιθέσεις συγκλόνισαν την αραβική χώρα μετά από μια εβδομάδα κατάπαυσης του πυρός, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ των μετεχόντων στη σύγκρουση. Σε μία από αυτές τις επιθέσεις ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπέλυσε μια αεροπορική επιδρομή κατά του συριακού στρατού στις παρυφές του Ντέϊρ αλ-Ζορ, στις 17 Σεπτεμβρίου. Δύο ημέρες αργότερα μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ δέχθηκε επίθεση στο Χαλέπι