Επαναδιεκδικεί τη δημαρχία Λεμεσού ο Ανδρέας Χρίστου

Ο νυν Δήμαρχος Αντρέας Χρίστου, μετά από αρκετή σκέψη και προβληματισμό αποφάσισε τελικά να επαναδιεκδικήσει μια τρίτη θητεία ως Δήμαρχος Λεμεσού, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τη Δευτέρα.doc-20160407__-1310842__-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85_%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b1%cf%83_copy_fdgdfh_

Με την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Αντρέα Χρίστου, οι μνηστήρες για τον δημαρχιακό θώκο της Λεμεσού είναι μέχρι στιγμής τρεις, αφού ήδη εξήγγειλαν υποψηφιότητα οι Νίκος Νικολαΐδης και Ρόδος Ηροδότου.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Τομές στα Γεγονότα» ανέφερε πως δεν ασκήθηκαν πιέσεις από πλευρας ΑΚΕΛ  για να κατέλθει ως υποψήφιος ο Α.Χριστου.

Την ίδια ώρα, στο ΔΗΣΥ  κλιμακώνονται οι αντιδράσεις  για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Νικολαϊδη ,γεγονός που υποχρέωσε  τον πρόεδρο του κόμματος να μεταβεί στη Λεμεσό και να έχει ξεχωριστές συνντήσεις με τους πέντε που διεκδικούσαν υποψηφιότητα για τη δημαρχία της πόλης.Ανκαι ο Α.Μιχαηλίδης, ο νυν αντιδήμαρχος Στούπας  και Τ.Αντωνίου διαβεβαίωσαν τον Αβ.Νεοφύτου ότι δεν θα είναι υποψήφιοι εντούτοις ο πρώην βουλευτής Α.Θεμιστοκλέους κρατά κλειστά τα  χαρτιά  του και όλα δείχνουν πως θα είναι ο ανεπίσημος υποψήφιος δήμαρχος του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό .

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή η ηγεσία της ΕΔΕΚ αναμένεται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Χρίστου.

Τον ακαδημαϊκό Σταυρίδη κατεβάζει το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία

Εν τω μεταξύ, φαίνεται πως το ΑΚΕΛ είναι πολύ κοντά στον υποψήφιο που θα τεθεί απέναντι από τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και αναμένεται να είναι ο πανεπιστημιακός, καθηγητής στο ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Σταυρινίδης, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στις τελευταίες  ευρωεκλογές .

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΚΕΛ προβληματίζεται  για τη δημαρχία Στροβόλου να θέσει ως υποψήφια την πρώην βουλευτή Στέλλα Μισιαούλη.Παρόλο που ο για χρόνια δημοτικός σύμβουλος  Σταύρος Γερολατσήτης  απολαμβάνει ευρύτερης  εκτίμησης   και πέραν τους αριστερούς ψηφοφόρους εντούτοις δεν τυγχάνει  της στήριξης της  ηγεσίας του κόμματος.Να υενθυμίσουμε  πως κατα την εκλογή του νέου Ε.Γρ. Λευκωσίας ο Σταύρος Γερολατσίτης είχε καταγγείλει φράξια εναντίον του.

Και ο Ρουσής στην Πάφο

Την ίδια ώρα, στην ΕΔΕΚ προκλήθηκε νέο πρόβλημα μετά την απόφαση του Μάκη Ρουσσή να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στη Πάφο.Ο Μ.Ρουσή σε ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «παρακολουθώντας τις εσωκομματικές έριδες, την δυστοκία που υπάρχει για εξεύρεση κοινού υποψηφίου Δημάρχου, η πολιτική μου διαδρομή, η εμπλοκή, η γνώση, η εμπειρία, και η προσφορά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και η πολύχρονη δοκιμασμένη ανθρώπινη σχέση μου με την κοινωνία της Πάφου, μου δίνει το έρεισμα η δήλωση μου στις 13 Αυγούστου για την πρόθεση να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, να μετατραπεί σε υποψηφιότητα οριστική, αμετάκλητη και υπερκομματική».