Με τον ιππόδρομο φαίνεται να σχετίζεται ο εμπρησμός του οχήματος Μιχάλη Παπαπέτρου

papapetrou_aftokinito1-1Με τον ιππόδρομο φαίνεται να έχει σχέση ο εμπρησμός χθες του αυτοκινήτου του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης του ιπποδρόμου, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης

Μιλώντας σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι από τις εξετάσεις που έγιναν φαίνεται να υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο, το οποίο ο κ. Παπαπέτρου είχε σταθμεύσει ο ίδιος στο χώρο στάθμευσης του ιπποδρόμου καθότι είναι μέλος της Επιτροπής της Λέσχης Ιπποδρομιών

Ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες εξετάζονται και πρόσθεσε ότι οι ανακριτές θα επικοινωνήσουν εκ νέου με τον κ. Παπαπέτρου για τη λήψη οποιωνδήποτε άλλων πληροφοριών και στοιχείων, έχοντας υπόψη ότι πρόκειται για μια κακόβουλη ενέργεια η οποία εξετάζεται από πλευράς του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Είπε ακόμη ότι το επεισόδιο ήταν αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε σήμερα υπό τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας για να καθοριστούν οι ενέργειες της Αστυνομίας.

Ερωτηθείς κατά πόσον ο εμπρησμός του αυτοκινήτου έχει σχέση με πολιτικά κίνητρα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι από τις μέχρι τώρα εξετάσεις δεν έχει διαπιστωθεί οτιδήποτε, προσθέτοντας ότι από τις πληροφορίες που υπάρχουν – παρόλο που δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία – φαίνεται ότι ο εμπρησμός έχει σχέση με τον ιππόδρομο και όχι με κάτι άλλο.

Η συνεργασία όχι μόνο του παραπονούμενου αλλά και άλλων είναι ουσιαστικής σημασίας, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι με βάση το νομικό σύστημα, η Αστυνομία για να μπορέσει να προχωρήσει στις μετέπειτα ενέργειες θα πρέπει να υπάρχουν τόσο στοιχεία που να δικαιολογούν οποιεσδήποτε συλλήψεις όσο και μαρτυρία που να συνδέει οποιαδήποτε πρόσωπα με εγκληματική ενέργεια, προσθέτοντας ότι αυτές είναι οι προσπάθειες από την πρώτη στιγμή.

Σε ερώτηση αν ο κ. Παπαπέτρου είχε στο παρελθόν αναφέρει ότι δέχθηκε απειλές σε σχέση με τον ιππόδρομο, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “υπήρχε ακόμη μια υπόθεση το 2015 η οποία είχε διερευνηθεί από πλευράς της Αστυνομίας και ήταν παρόμοιας φύσης με τη σημερινή”.

Ερωτηθείς κατά πόσον είναι αισιόδοξος ότι θα εντοπιστούν οι δράστες, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι από πλευράς της Αστυνομίας “θα γίνει ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε αυτή αυτή η υπόθεση αλλά και οι άλλες να εξιχνιαστούν”.