Βρετανός δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι ο απαγωγέας του στηρίζεται από τη CIA

vr_syriaΟ δημοσιογράφος της εφημερίδας Times, `Αντονι Λόιντ, ο οποίος είχε απαχθεί το 2014 μαζί με έναν συνάδελφό του από αντάρτες ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στη Συρία, υποστηρίζει ότι ο ένας από τους απαγωγείς του μετέχει πλέον σε μια ομάδα μαχητών που στηρίζεται από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Την εποχή της απαγωγής του ο Λόιντ είχε τραυματιστεί από πυρά στο πόδι, ενώ ο φωτορεπόρτερ Τζακ Χιλ είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Και οι δύο αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι κατ` εντολή ενός τοπικού αρχηγού των ανταρτών.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα ο Λόιντ εξηγεί ότι πρόσφατα αναγνώρισε εκείνον που τον πυροβόλησε σε ένα βίντεο που δείχνει μαχητές οι οποίοι “ανήκουν όλοι σε μια ομάδα που στηρίζεται από τη CIA”, την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.

“Με πυροβόλησε ενώ ένα πλήθος παρακολουθούσε, αφού προηγουμένως με χτύπησε άγρια, κατηγορώντας με ότι ήμουν πράκτορας της CIA. Τώρα, όπως φαίνεται, δουλεύει αυτός για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, γράφει ο δημοσιογράφος.

“Αυτοί είναι οι πιο πρόσφατοι σύμμαχοι των Δυτικών εναντίον του Ισλαμικού Κρατους στη Συρία”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ζήτησε μάταια από τον αμερικανικό στρατό να του εξηγήσει πώς είναι δυνατόν “ένας διαβόητος απαγωγέας (…) να περνάει τις αμερικανικές διαδικασίες ελέγχου”.