Iταλία:Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 300 οι νεκροί από το φονικό σεισμό

it10
Τα θύματα από τον σεισμό που σημειώθηκε την Τετάρτη στην κεντρική Ιταλία είναι πιθανό να ξεπεράσουν τους νεκρούς από τον τελευταίο μεγάλο σεισμό του 2009 στην πόλη L`Aquila, που άφησε πίσω του περισσότερους από 300 νεκρούς, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο αριθμός των θυμάτων που ανακοινώθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ξεπέρασε τα 247 άτομα, από 159 που ήταν σύμφωνα με την προηγούμενη ανεπίσημη καταμέτρηση το βράδυ της Τετάρτης.

Τουλάχιστον 368 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χθες βράδυ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Αεροφωτογραφίες από την Amatrice – που πέρυσι ψηφίστηκε ως μια από τις ομορφότερες ιστορικές πόλεις της Ιταλίας – δείχνουν ολόκληρα τμήματα της πόλης να έχουν καταρρεύσει.

Ο πληθυσμός των τεσσάρων μικρών πόλεων που επλήγησαν σχεδόν δεκαπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με συνέπεια πολλοί από τους νεκρούς και τους αγνοούμενους να είναι επισκέπτες. Ένα ξενοδοχείο στην Amatrice είχε περίπου 70 φιλοξενούμενους, ενώ μέχρι στιγμή έχουν ανασυρθεί οι σοροί μόλις επτά ατόμων, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ενόσω ο κόσμος κοιμόταν, είναι στις περιοχές Lazio και Marche, ενώ και η γειτονική Umbria έχει επηρεαστεί.

Χθες πολλοί κάτοικοι από τις σεισμόπληκτες περιοχές διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους ή σε αντίσκηνα, ενώ συνεχιζόταν η μετασεισμική δραστηριότητα με δύο ισχυρές δονήσεις 5,1 και 5,4 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Διασώστες που συνέχισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το έργο τους υπό τεχνητό φωτισμό κατάφεραν να ανασύρουν ένα δεκάχρονο κορίτσι μετά από 17 ώρες, στο χωριό Pescara del Tronto. Στο παρακείμενο Accumoli, όμως, μια τεραμελής οικογένεια δεν στάθηκε εξίσου τυχερή, καθώς το σπίτι τους κατέρρευσε, θάβοντας μεταξύ άλλων κάτω από τα χαλάσματα τα δύο αγοράκια, ηλικίας 8 μηνών και 9 ετών.

Ο Ματέο Ρέντσι ανέφερε ότι το Υπουργικό θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να αποφασίσει τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων,