Το Κυπριακό συζήτησε ο Ακιντζί και με το Κιλιντσντάρογλου

Την κρίσιμη περίοδο μπροστά μας για το Κυπριακό επεσήμανε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά, με τον Μουσταφά Ακιντζί να δηλώνει ότι το Κυπριακό, χρόνια πριν, αποτέλεσε αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αλλά τώρα αξιολογείται ως θέμα υπεράνω κομμάτων, “είναι η υπόθεση όλων”.
Εύχομαι, είπε, η “ε/κ διοίκηση” – κατά την έκφρασή του – να δείξει “πρόθυμη, λογική και πραγματιστική” συμπεριφορά όπως η τ/κ πλευρά και πριν το τέλος του 2016 “να περάσουμε σε μια νέα περίοδο, όπου θα μπορούν όλοι να ζήσουν σε ειρήνη και ηρεμία, χωρίς τα δάκρυα και το αίμα του παρελθόντος και να μπορέσουμε να μοιραστούμε ένα ευτυχές μέλλον με ευημερία”. Σε μια τέτοια περίπτωση, πρόσθεσε, θα βελτιωθούν και οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας.
Μια δημοκρατική Τουρκία, ανέφερε ο κ. Ακιντζί, ένα δυνατό κράτος δικαίου, είναι προς όφελος της περιοχής και του τ/κ “λαού”, όπως είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι στις 15 Ιουλίου επιδείχθηκε σοβαρή ενότητα, στην οποία συνέβαλε και το κόμμα του κ. Κιλιντσντάρογλου. `Πιστεύω ότι αυτή η ενότητα και η συνοχή θα φέρει την Τουρκία σε καλύτερο σημείο”, σημείωσε.
Ο Πρόεδρος του ΡΛΚ είπε ότι το Κυπριακό είναι και γι` αυτούς εθνική υπόθεση, χρειάζεται μια πολιτική υπεράνω κομμάτων και εξέφρασε τη γνώμη ότι ο κ. Ακιντζί διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με μεγάλη επιτυχία. Του μετέφεραν, ανέφερε, τις απόψεις τους για το Κυπριακό.