Σε καρτέλ ναρκωτικών φαίνεται να ανήκουν τα 156 κιλά κοκαίνης

image735-4.aspxΥποψίες ότι οι ηλεκτρογεννήτριες περιείχαν ναρκωτικά, ανέφερε πως είχε ο 44χρονος ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας που τις εισήγαγε στην Κύπρο, ο οποίος το πρωί τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Ο 44χρονος, που είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και συνελήφθη χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας, παρουσιάστηκε το πρωί χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο και δεν έφερε καμία ένσταση στην κράτησή του αφού, όπως είπε, σκοπός του είναι να αποδειχθεί η αθωότητά του, σε σχέση με την υπόθεση των 156 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε ηλεκτρογεννήτριες που βρίσκονταν σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης, στη Λεμεσό.

Όπως εξάλλου ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, σε πολυσέλιδη και πολύωρη κατάθεσή του, ο ύποπτος έδωσε ονόματα και γεγονότα που σχετίζονται με την όλη διαδικασία εισαγωγής των ηλεκτρογεννητριών, αναφέροντας ότι ο ίδιος υποψιάστηκε πως το φορτίο περιείχε ναρκωτικά, όταν ενημερώθηκε από Ρώσο συνεργάτη του πως δέχθηκε απειλές από τους αποστολείς, οι οποίοι εκτιμάται πως πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής.

Ο συνεργάτης του 44χρονου, που είναι κάτοικος άλλης ευρωπαϊκής χώρας, αναζητείται από την Αστυνομία, σε συνεργασία με την Interpol και την Europol, οι οποίες επίσης θα συνδράμουν στις έρευνες, καθώς πολλά από τα ονόματα και εταιρείες που αναφέρονται στην κατάθεση, βρίσκονται στο εξωτερικό.

Από την οικία του υπόπτου καθώς και τα γραφεία της εταιρείας του έχουν παραληφθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για εξετάσεις, ενώ θα ζητηθεί έκδοση διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και αναμένεται να ληφθούν ακόμη 35 καταθέσεις από μέλη εταιρειών, από εργαζόμενους στο λιμάνι Λεμεσού και άλλα πρόσωπα με τα οποία ο 44χρονος ήρθε σε επικοινωνία.

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο ντεπόζιτο καυσίμων δυο εκ των τριών ηλεκτρογεννητριών που βρίσκονταν στην αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης, ενώ από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τέταρτη ηλεκτρογεννήτρια που επίσης είχε εισαχθεί, έχει ήδη σταλεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.