Το πάγωμα των μισθών ξεσηκώνει τους Ιταλούς δημόσιους υπαλλήλους

italia-5-thumb-medium

Αν η κυβέρνηση Ρέντσι δεν «ξεβουλώσει» τ’ αυτιά της ακολουθεί πανεθνική απεργία  

Πανιταλική διαδήλωση των δημοσίων υπαλλήλων που είναι εγγεγραμμένοι στα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil Cisl και Uil βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη. Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστο πενήντα χιλιάδες άτομα, οργανώθηκε για να γίνει και πάλι σαφής η αντίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία αποφάσισε το “πάγωμα” των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, για πέμπτη συνεχή χρονιά.

“Η διαδήλωση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ακολουθήσει πανεθνική απεργία”, δήλωσε η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσσο. “Σήμερα ελπίζουμε να καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά της κυβέρνησης και να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων” πρόσθεσε η επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, ‘Αννα Μαρία Φουρλάν.

Υπενθυμίζεται ότι τα ιταλικά συνδικάτα απορρίπτουν και τη μεταρρύθμιση του εργασιακού την οποία προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, βάσει της οποίας οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολύονται και χωρίς βάσιμη αιτία, με μόνη υποχρέωση, για τις επιχειρήσεις, να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα ότι “η εργασία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε πεδίο μάχης”. Συγχρόνως, όμως, επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση του εργασιακού θα εγκριθεί ως έχει, και ότι το σχετικό “πράσινο φως” από το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει δοθεί, το αργότερο, μέχρι την πρώτη του ερχόμενου Ιανουαρίου.