Ρωσία -Κίνα υπέγραψαν συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων!

*Επεται μνημόνιο συνεργασίας  στον τομέα της προμήθειας φυσικού αερίου από Ρωσία προς Κίνα

Συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινγκπίνγκ είχε σήμερα στο Πεκίνο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα για δέκατη φορά μέσα σε δύο χρόνια, υπέγραψαν σειρά συμφωνιών για επίσπευση της συνεργασίας τους στον τομέα των φυσικών πόρων, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.poutin-kina_5

“Μαζί, φροντίζουμε το δέντρο των ρωσοκινεζικών σχέσεων” είπε ο Κινέζος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι τώρα είναι φθινόπωρο και είναι καιρός να μαζέψουμε τη σοδειά μας.

Οποιες και εάν είναι οι αλλαγές στην παγκόσμια σκηνή, εμείς θα επιμείνουμε στο δρόμο που διαλέξαμε, που είναι η εμβάθυνση των σχέσεών μας, κατέληξε.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε πως τα Υπουργεία Ενέργειας της Ρωσίας και της Κίνας θα υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Κίνα,μέσω της Δυτικής διαδρομής.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ρωσικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην οποία θα λάβουν μέρος 21 χώρες και περιοχές του Ειρηνικού, αναμένεται επίσης να υπογραφούν σε πλήρη συμφωνία με την Κίνα τα έγγραφα των εταιρειών ”Rosneft” και ”RusHydro”,σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο  Ρώσος Υπουργός.

Ο Πούτιν είναι προγραμματισμένο να έχει συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινγκπίνγκ πριν την έναρξη του διήμερου φόρουμ που ξεκινά τη Δευτέρα, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Αυτή θα είναι η 10η συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Σι από τον Μάρτιο του 2013, οπότε και ο Κινέζος πρόεδρος ανέλαβε καθήκοντα ηγέτη της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται να έχει επίσης διμερείς συναντήσεις στο Πεκίνο με ομολόγους του από τη Χιλή, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Αμερικανού προέδρου, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει συνάντηση των δύο αντρών.