Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε κρύπτη καυσίμων σε αποθήκη τελωνείου στο Ζακάκι

mavroΜεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε σε γεννήτριες που έφτασαν πριν λίγους μήνες στο λιμάνι Λεμεσού και φυλάσσονταν σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης, που βρίσκεται βόρεια του λιμανιού, στην περιοχή Ζακακίου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από εκατόν κιλά κοκαΐνης, ενώ ο Διοικητής της ΥΚΑΝ Γαβριήλ Γαβριήλ σε δηλώσεις του στη σκηνή, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για μεγάλη ποσότητα που βρίσκεται “σε κρύπτη μέσα στο κιβώτιο καυσίμων συγκεκριμένων μηχανών”.

“Άρα πρέπει να ανοίξουμε το κιβώτιο, να βρούμε την κρύπτη, να ανοίξουμε την κρύπτη για να βρούμε την ποσότητα που αναζητούμε” είπε και πρόσθεσε ότι “έχει τρυπηθεί το σημείο, έχουμε δει, έχουμε επιβεβαιώσει την ύπαρξη των ναρκωτικών και ότι είναι μεγάλη ποσότητα”.

Το φορτίο αυτό, συνέχισε, έφτασε σε δυο φάσεις, Απρίλιο και Μάιο, στο λιμάνι Λεμεσού, από τη Λατινική Αμερική και σημείωσε ότι πέρασε και από άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Σε ερώτηση κατά πόσο η επιχείρηση της ΥΚΑΝ άρχισε από χθες απάντησε “ενδεχόμενα πολύ προηγουμένως” και πρόσθεσε “αυτό το εγχείρημα μας έγινε σε συνεργασία με άλλη συναρμόδια υπηρεσία άλλης χώρας”.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι γεννήτριες θα παρέμεναν ή όχι στην Κύπρο, είπε πως “οι πρώτες ενδείξεις είναι όχι, φαίνεται ότι θα επανεξάγονταν, αλλά δεν ξέρουμε αν κάποια ποσότητα θα έμενε κοντά μας”.

Τέλος ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε συλλήψεις και συνέστησε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη επιχείρηση και να καταμετρηθεί η ακριβής ποσότητα των ναρκωτικών.