Εφοδο στο σπίτι του Βγενόπουλου και 4 συνεργατών του

image735.aspx

Έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και 4 συνεργατών του έκανε η Οικονομική Εισαγγελία με στόχο στοιχεία σχετικά με ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες οι εισαγγελείς κατέσχεσαν έγγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία θα υποβληθούν σε ενδελεχή έλεγχο.

Κατά τις ίδιες πηγές, η εντολή για την διεξαγωγή της έρευνας δόθηκε από τον προϊστάμενο των Οικονομικών Εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου. Και επίσης, όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές, οι Εισαγγελείς Έλένη Τουλουπάκη, Γ. Καλούδης και Χρ. Ντζούρας εδώ και ενάμιση μήνα διερευνούν τυχόν σχέση του Ανδρέα Βγενόπουλου με μαύρο χρήμα και κρυφές εταιρείες.

Η διερεύνηση αυτής της πτυχής δρομολογήθηκε στη βάση των νομίμως καταγεγραμμένων συνακροάσεων οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία προ δυο μηνών από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι συνακροάσεις περιλαμβάνονταν σε έρευνα που διενήργησε η Κεφαλαιαγορά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας προέκυψαν νόμιμες συνακροάσεις από τις οποίες φέρεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές. Επίσης, φέρονται να γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κινήσεις χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να αποδειχτεί ότι προέρχονται από τρίτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Βγενόπουλος βρίσκεται στο επίκεντρο και άλλης έρευνας για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή) στο πλαίσιο της δικογραφίας που έχει συνταχθεί στη βάση της λίστας περί ενδεχόμενης φοροδιαφυγής που έχει προκύψει από το ΚΕΦΟΜΕΠ και εξ αυτής έχουν δεσμευτεί τραπεζικοί λογαριασμοί του και θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, όπως έχει μεταδώσει το ΑΜΠΕ, από την Παρασκευή με εντολή του Αρείου Πάγου ξεκίνησε εξαρχής η ποινική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.