Νέο βίντεο από το αιματοκύλισμα στη γέφυρα του Βοσπόρου

newego_LARGE_t_1101_54718705_type13145Νέα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος από πολλαπλές οπτικές γωνίες αποκαλύπτουν την πραγματική φρίκη που εκτυλίχθηκε στη γέφυρα του Βοσπόρου το βράδυ της 15ης Ιουλίου, όταν απλοί πολίτες συγκρούστηκαν με στρατιωτικές δυνάμεις που προσπάθησαν να καταλάβουν την εξουσία στην Τουρκία.

Την ώρα που τα τανκς ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από τις 19.30 το απόγευμα, ένστολοι στρατιώτες από τις μονάδες του στρατού προχώρησαν για να κλείσουν τις δύο μεγάλες γέφυρες της πόλης – τη Γέφυρα του Βοσπόρου και την Fatih Sultan Mehmet.

Μετά τους πυροβολισμούς και τις εκρήξεις που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη, οι στρατιώτες πήραν τις θέσεις τους και διέταξαν στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι να διαβάσει μήνυμα δηλώνοντας ότι είχαν πάρει την εξουσία.

Η ανακοίνωση κινητοποίησε τους πολίτες στην ασιατική πλευρά της διάσημης γέφυρας του Βοσπόρου, η οποία συνδέει την ευρωπαϊκή και ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Η αναμέτρηση στη γέφυρα ήταν ένα από τα πιο δραματικά επεισόδια κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, μια βραδιά γεμάτη μάχες στις οποίες οι οπλισμένοι στρατιώτες με πολυβόλα και τανκ ήρθαν αντιμέτωποι με το συναισθηματικά φορτισμένο πλήθος.

Το νέο βίντεο από την αιματηρή αναμέτρηση το βράδυ της Παρασκευής απέδειξε τις τυφλές δολοφονίες αμάχων από τις αδίστακτες τουρκικές δυνάμεις. Τα τανκ εξαπέλυαν φωτιές, χιλιάδες πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα, οι απλοί πολίτες σε πανικό και η αμείλικτη μάχη για να μην παραδοθούν στους πραξικοπηματίες καταγράφονται στο νέο βίντεο.
Η γέφυρα του Βοσπόρου έγινε σημείο αναφοράς, ενώ έχασαν τη ζωή τους 246 άνθρωποι σε όλη τη χώρα και τραυματίστηκαν επιπλέον 2.185 άνθρωποι.

Για να τιμήσουν τα θύματα, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στη Γέφυρα του Βοσπόρου την Πέμπτη το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου να καταγγείλουν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, «Οι μάρτυρές μας είναι αθάνατοι, το έθνος μας δεν μπορεί να χωριστεί!» φώναζε το πλήθος κυματίζοντας την τουρκική σημαία και διασχίζοντας με τα πόδια την γέφυρα.