Σε πλήρη κινητοποίηση τα σώματα ασφαλείας μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία

ÐÑÏÅÄÑÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Στρατού, της Αστυνομίας και γενικότερα των αρχών που είναι εντεταλμένοι με τη διαφύλαξη της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας , μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία,Υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και ειδικά των Υπουργών Άμυνας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών και λήφθηκαν προληπτικά μέτρα παρακολούθησης της κατάστασης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο ΓΕΕΦ και Αστυνομία με τη συμμετοχή των αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας.

.

Σε επικοινωνία με τον ΠτΔ, δηλώνει ο Προεδρεύων

Σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο ΑSEM στη Μογγολία, βρίσκεται ο ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των εξελίξεων στην Τουρκία.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Συλλούρης αναφέρει ότι ο ίδιος “από την πρώτη στιγμή προήδρευσε Υπουργικής ομάδας, η οποία αρχικά ενημερώθηκε από την ηγεσία των Δυνάμεων Ασφαλείας και πήρε διαβεβαιώσεις πως έχουν ληφθεί όλα τα δέοντα μέτρα”.

Στη συνέχεια, στο Υπουργείο Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε μακρά σύσκεψη κατά την οποία αξιολογήθηκε η κατάσταση στην Τουρκία, μετά από επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ξένες κυβερνήσεις.

Οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν την παρακολούθηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται, καταλήγει η δήλωση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας.