Την Τετάρτη αναλαμβάνει Πρωθυπουργός η Τερέζα Μέι

Την Τετάρτη θα αναλάβει η Τερέζα Μέι την πρωθυπουργία της Βρετανίας, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως είπε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, μετά την παραίτηση της Άντρεα Λέντσομ από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, δεν υπάρχει λόγος παρατεταμένης διαδικασίας διαδοχής.image735-1.aspx

«Αύριο (Τρίτη) θα προεδρεύσω του τελευταίου υπουργικού μου συμβουλίου, την Τετάρτη θα παραστώ στη Βουλή των Κοινοτήτων για ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό και μετά θα μεταβώ στο Παλάτι για να υποβάλω την παραίτησή μου, ώστε να υπάρχει νέος Πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης», είπε ο κ. Κάμερον σε σύντομη δήλωσή του στο κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Ο κ. Κάμερον χαρακτήρισε «απολύτως σωστή» την απόφαση παραίτησης της Άντρεα Λέντσομ και δήλωσε χαρούμενος που η Τερέζα Μέι θα είναι η επόμενη Πρωθυπουργός, καθώς «είναι περισσότερο από ικανή να προσφέρει την ηγεσία που χρειάζεται η χώρα».

«Με μεγάλη τιμή και ταπεινότητα αποδέχθηκε», όπως δήλωσε, η Τερέζα Μέι την άμεση αναγόρευσή της σε ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος από τα αρμόδια όργανα και την επικείμενη αναγόρευσή της σε Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά την παραίτηση της Άντρεα Λέντσομ από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας και την ανακοίνωση του Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα παραιτηθεί την Τετάρτη, η κα Μέι είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος της πριν προβεί σε μία σύντομη δήλωση.

Εξήρε την «αξιοπρέπεια» της Άντρεα Λέντσομ και την ηγεσία του Ντέιβιντ Κάμερον και τόνισε ότι μπορεί να προσφέρει στη χώρα «δυνατή και δοκιμασμένη ηγεσία».

Η κα Μέι επανέλαβε ότι «το Brexit σημαίνει Brexit» και ότι η Βρετανία θα πορευθεί εκτός ΕΕ με επιτυχία.

Πρόσθεσε ότι στόχος της είναι να ενώσει τη χώρα μετά από ένα διχαστικό δημοψήφισμα και να προσφέρει ένα «νέο, θετικό όραμα για μια χώρα που θα λειτουργεί για όλους και όχι για τους λίγους».