ΔΗΚΟ:Ετεροβαρής και άδικη η έκθεση Γ.Γ.ΟΗΕ

 

Το ΔΗΚΟ χαρακτηρίζει ετεροβαρή , άδικη και απαράδεκτη  τη συμπεριφορά του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην έκθεση του ,   σημειώνοντας πως είναι το αποτέλεσμα των μηνυμάτων που στέλλει η πλευρά μας.moun708

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αθως Αντωνιάδης αναφέρει:
«Στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών, βιώνουμε για μια ακόμα φορά τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Οι μονομερείς υποχωρήσεις, ο εξευμενισμός και η αποενοχοποίηση της Τουρκίας και η προβολή ενός ψευδεπίγραφου καλού κλίματος στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, αποδεικνύονται επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα.

«Ο ΓΓ του ΟΗΕ αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα και επικρίνει στην ουσία την Ελληνοκυπριακή πλευρά για την έλλειψη προόδου στην υλοποίηση των λεγομένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η δε παρέμβαση του στο θέμα της προσπάθειας της τουρκικής πλευράς να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Σολέα, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των όρων εντολής της αποστολής των καλών του υπηρεσιών.

Δυστυχώς, η ετεροβαρής, άδικη και απαράδεκτη συμπεριφορά των Ηνωμένων Εθνών είναι αποτέλεσμα των μηνυμάτων που στέλλει η πλευρά μας.

Είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε η αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει ότι η πολιτική της Ελληνοκυπριακής πλευράς πρέπει να βασίζεται σε μία απαράβατη επιδίωξη: Την ενίσχυση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.»