Βαγδάτη:Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών

Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος

 

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών  από την πιο αιματηρή   επίθεση στο Ιράκ φέτος, με τους νεκρούς να φτάνουν τουλάχιστον τους 142 -κατά άλλες αναφορές,0c0654ad6b6d65db3d118e6b4fdb0f4e_M 165- και τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 200.

Η επίθεση, διά χειρός της ISIS, που ακολουθεί την ανακατάληψη της Φαλούτζα θεωρείται μήνυμα πως όσο κι αν η τζιχαντιστική χάνει στο πεδίο του πολέμου, η δυνατότητά της να σπέρνει το χάος παραμένει αμείωτη.

Το Ισλαμικό Κράτος εκδικείται με τη σφαγή αμάχων στην καρδιά της Βαγδάτης
Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές ιρακινών αξιωματούχων το πρωί της Δευτέρας, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 142. Το βρετανικό BBC από την πλευρά του μιλά για ακόμη περισσότερους, λέγοντας πως οι νεκροί είναι 165.
Στη χώρα έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος, όμως τον θρήνο στη Βαγδάτη συνοδεύει η οργή: Όταν ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπαντί επισκέφθηκε την περιοχή, έγινε δεκτός από εξοργισμένο πλήθος.
Η βομβιστική επίθεση, με στόχο αγορά σε σιιτική περιοχή την ώρα που ήταν γεμάτη με κόσμο που ψώνιζε για τη λήξη του Ραμαζανιού, ήταν τέτοια που σοροί ανασύρονταν ακόμη και τη νύχτα προς Δευτέρα.

Βιβλίο συλλυπητηρίων
Βιβλίο συλλυπητηρίων άνοιξε στην Πρεσβεία του Ιράκ, που εδρεύει στην Αθήνα, για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Βαγδάτη.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ιράκ αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος μετά τη βομβιστική επίθεση της 3ης Ιουλίου στη συνοικία Καράντα, στην κεντρική Βαγδάτη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 200 αθώους πολίτες.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε φέτος στο Ιράκ, μια μόλις εβδομάδα μετά την απελευθέρωση της πόλης Φαλούτζα, και μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα μιας άμεσης και συγκροτημένης απάντησης απέναντι στην τρομοκρατία από όπου κι αν προέρχεται, σημειώνεται.