Τέσσερις συλλήψεις για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας

Σε τέσσερις συλλήψεις προέβη χθες βράδυ η Αστυνομία, σε σχέση με το τετραπλό φονικό της 23ης Ιουνίου, στην Αγία Νάπα.image735-1.aspx

“Εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τους και συνελήφθησαν σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, για ενέργειες πριν, κατά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος”, είπε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, μέλη της ΜΜΑΔ και της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν χθες βράδυ επιχείρηση στη Λευκωσία και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας, 28, 38, 39 και 42 ετών. Οι δύο συλληφθέντες άντρες και η 28χρονη γυναίκα είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής, ενώ ο 42χρονος συλληφθείς σερβικής καταγωγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους Μάριο Xριστοδούλου άλλως «Μπένι» 39 ετών, Σοφία Γρηγορίου 28 ετών, Παναγιώτη Πενταφκά 38 ετών και Loy Dejan 42 ετών, ο οποίος ήταν  ενας από τους σωματοφύλακες του Φάνου Καλοψιδιώτη.
Οι τέσσερις φαίνεται να εμπλέκονται στο φονικό πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος. Αργότερα σήμερα οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν  ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας  κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας , για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο   της Αστυνομίας, ο καταζητούμενος Άλεξ Μπουρέλι, βρίσκεται ακόμη στις ελεύθερες περιοχές και δεν διέφυγε στα κατεχόμενα. Στο Δικαστήριο, βρίσκεται επί ποδός ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έσπευσαν στον χώρο φίλοι και συγγενείς των θυμάτων.

Ο ρόλος των συλληφθέντων στο φονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ξεκαθάρισε ο ρόλος των συλληφθέντων μετά από τη μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία.

Ο 39χρονος συλληφθείς, φαίνεται να είναι το πρόσωπο που έφερε στην Κύπρο τους εκτελεστές και τους προμήθευσε με τα όπλα και τους καθοδήγησε για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ο 38χρονος φαίνεται να ήταν αυτός που καθοδήγησε τους εκτελεστές και τους έδειξε τη διαδρομή που ακολούθησαν στην οποία δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Η 28χρονη φαίνεται να ήταν το πρόσωπο που με τον 39χρονο σύντροφό της, παρέλαβαν τους εκτελεστές μετά τη διάπραξη του φόνου και προχώρησαν στον εμπρησμό του οχήματος των εκτελεστών.

Σε σχέση με τον Σέρβο σωματοφύλακα του Φάνου Καλοψιδιώτη, ο οποίος προσλήφθηκε ένα μήνα πριν το φονικό, φαίνεται να παραχώρησε πληροφορίες για το που βρισκόταν ο επιχειρηματίας, ενώ λίγο πριν την εκτέλεση, φαίνεται να μετέβη στην τουαλέτα και επέστρεψε μετά το φόνο.