Η ΠΕΟ καταγγέλλει ως κακόβουλο δημοσίευμα εφ.«Πολίτη» για ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Η ΠΕΟ, σε σημερινή ανακοίνωση, σχολιάζει κείμενο στην εφημερίδα image_1466871100_74066459«Πολίτης» που υπογράφει ο Χριστόφορος Νέστωρος, λέγοντας ότι ο γράφων “επιχειρεί να συνδέσει αυθαίρετα και αντιδεοντολογικά την ΠΕΟ με υποθέσεις με τις οποίες η ΠΕΟ είναι ξεκάθαρο ότι ούτε είχε ούτε έχει οποιαδήποτε σχέση”.

Η εφημερίδα, αναφέρει η ΠΕΟ, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία μιας ανακριτικής διαδικασίας όπου η Αστυνομία ζήτησε την κράτηση πρώην παραγόντων της ΣΠΕ Αγίας Φύλας για διευκόλυνση των ανακρίσεων της για τη γνωστή υπόθεση, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Σωτήρης Φελλάς, ο οποίος διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ.

“Πέραν από το γεγονός ότι ο αρθρογράφος όφειλε δεοντολογικά να σεβαστεί ότι για την υπόθεση διεξάγεται ακόμα αστυνομική έρευνα και ότι ο ίδιος ο Σωτήρης Φελλάς δεν έχει ακόμα καν κατηγορηθεί, η «φιλότιμη» σπουδή του να εμπλέξει το όνομα της ΠΕΟ αυθαίρετα και απροσχημάτιστα κάτω από το θριαμβευτικό τίτλο « Και η ΠΕΟ στο σκάνδαλο» μετατρέπει την είδηση σε συκοφαντία και λιβελλογράφημα με εξόφθαλμη και δημοσιογραφικά και δεοντολογικά ανάρμοστη σκοπιμότητα,” συμπληρώνει.

Η ΠΕΟ δεν πρόκειται πλέον να δείξει καμιά ανοχή σε αυτού του είδους τη «στρατευμένη» δημοσιογραφία αφού είναι εμφανές ότι στόχος της είναι η υπόσκαψη και η αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος και καμιά σχέση δεν έχει με την καλώς νοούμενη υποχρέωση για έγκαιρη, έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

“Τα συλλογικά όργανα της ΠΕΟ θα συζητήσουν το θέμα και θα αποφασίσουν για τον τρόπο αντίδρασης στο σχετικό λιβελλογράφημα,” καταλήγει η ανακοίνωση.