Χάνονται ευκαιρίες στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ανάπτυξης

Χάνονται ευκαιρίες στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ανάπτυξης, αναφέρει με ανακοίνωση της η ευρωβουλευτής  και πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, απ’ αφορμή τη  συζήτηση στην Ευρωβουλή για το «πρόγραμμα Γιούνκερ».mikromesaioi

Η Κυβέρνηση έχει ευθύνες για την απουσία της Κύπρου από τον Ευρωπαϊκό Σχεδιασμό Στρατηγικών Επενδύσεων,τονίζεται στην ανακοίνωση σημειώνοντας  ότι:
«Ένα χρόνο αφότου τέθηκε σε ισχύ το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΣΕ) και η Κύπρος εξακολουθεί να είναι απούσα. Ενώ το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, για τον τουρισμό, για την καινοτομία και γενικότερα την ανάπτυξη, την οποία η Κύπρος χρειάζεται, η Κυβέρνηση ολιγώρησε. Ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε χθες ,ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι οι κυπριακές Αρχές ενημερώθηκε επί του προγράμματος αλλά όπως αφέθηκε να νοηθεί, όπως συνέβη και με την Ελλάδα, δεν έπραξαν όσα όφειλαν να πράξουν για να ωφεληθεί η ΚΔ από το σχέδιο. Ούτε συνεργάστηκαν εν προκειμένω με το τραπεζικό σύστημα.
Όπως μάλιστα ελέχθη, θα μπορούσε να γίνει συμμετοχή στο ΕΣΣΕ μέσω των τραπεζών και μάλιστα με πολύ χαμηλό επιτόκιο, ειδικά όσον αφορά τον τουρισμό ».
Δυστυχώς τονίζεται στην   ανακοίνωσή της η Αλληλεγγύη ε , με αφορμή το ένα έτος από την εφαρμογή του προγράμματος Γιούνκερ για την ανάπτυξη, δυστυχώς, η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι μόνες χώρες, που δεν συμμετείχαν στο ΕΣΣΕ. Η Κυβέρνηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να εξηγήσει γιατί δεν έχει συγκροτημένη επί του θέματος πολιτική και είναι απλώς απούσα.