4 νεκροί και πολλοί τραυματίες από νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Μια έξι μηνών έγκυος αστυνομικός είναι ανάμεσα στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Μάρντιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας σήμερα. Με αυτό το θάνατο ο αριθμός των νεκρών mardinbombέφτασε στους τέσσερις.

Συγκεκριμένα, στην επίθεση σκοτώθηκαν δύο γυναίκες αστυνομικοί και δύο πολίτες, ενώ άλλοι 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους αστυνομικοί, γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν.

Από την ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε, το κτίριο του αστυνομικής ασφάλειας υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ ζημιές υπήρξαν και στα γύρω σπίτια και καταστήματα.

Πρόκειται για ισχυρή έκρηξη η οποία προκλήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και εκτιμάται ότι μαζί με το αυτοκίνητο εκτινάχθηκε και ο καμικάζι που βρισκόταν εντός. Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο πολέμου. Πρόκειται και πάλι για μια περιοχή όπου υπήρχε μεγάλη κίνηση και πολλοί πολίτες.

Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι το παγιδευμένο αυτοκίνητο έφτασε από την πόλη Μπάτμαν φορτωμένο με 500 κιλά εκρηκτικά και πυροδοτήθηκε πριν εισέλθει στο αστυνομικό τμήμα, στο χώρο των οδοφραγμάτων από μπετόν. Ακολούθησε μάχη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φρουρός υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για παγιδευμένο αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ γι’ αυτό και η πυροδότησή του έγινε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος.

Ειδικοί με δηλώσεις τους εκτιμούν ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις φαίνεται ότι θα συνεχιστούν. Παρόλο που είχε ανακοινωθεί από τις επίσημες Αρχές ότι κατάφεραν να εμποδίσουν τουλάχιστον 100 καμικάζι, ωστόσο και 4-5 να καταφέρουν να περάσουν η εικόνα αλλάζει αμέσως. Είναι δύσκολο να τα βάλει κανείς με τέτοιες οργανώσεις, αναφέρουν.

Στο μεταξύ, ως ένδειξη συμπαράστασης τόσο για τη σημερινή όσο και για τη χθεσινή επίθεση οι σημαίες στα προξενεία της Ολλανδίας και της Γερμανίας κυματίζουν μεσίστιες.

Περισσότεροι οι νεκροί από την τούρκικη εισβολή την Κύπρο
“Η Τουρκία είχε περισσότερους πεσόντες τους τελευταίους μήνες από ό,τι είχε κατά την επέμβασή της στην Κύπρο”, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στον πόλεμο της Τουρκίας με το ΡΚΚ.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για την πολιτική της ενάντια στην τρομοκρατία, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αναπτύξει μια στρατηγική και να καταπολεμήσει την τρομοκρατία. Κατηγόρησε μάλιστα την τουρκική κυβέρνηση ότι κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες, νομιμοποιώντας έτσι το ΡΚΚ. “Πολλές χώρες είναι στα πρόθυρα να απομακρύνουν το ΡΚΚ από την λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων”, ανέφερε.