Συνεχίζεται η απεργία στο MEGA Ελλάδος

 * Έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Εργασίας τη Δευτέρα

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA Ελλάδος μετά από σχετικές αποφάσεις τόσο της ΕΣΗΕΑ, που εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους, όσο και της ΕΤΙΤΑ που εκπροσωπεί τους τεχνικούς.mega3

Η ΕΣΗΕΑ, στην ανακοίνωση με την οποία κήρυξε δύο νέες 24ωρες απεργίες για το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 6 το πρωί, για τους εργαζόμενους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην ιστοσελίδα megativ.com, τονίζει ότι συνεχίζεται «η αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και η ελλιπής πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας».

Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει ότι τα αιτήματά της είναι τόσο η άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους, όσο και η άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.

Από την πλευρά της, η ΕΤΙΤΑ στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «έχουν περάσει δυόμιση μήνες και οι εργαζόμενοι του MEGA συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το εργασιακό τους μέλλον. Μέχρι τώρα, με αίσθημα ωριμότητας κι ευθύνης και δυσανάλογα μπροστά σε αυτό που τους συμβαίνει, έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους μόνο με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, με σκοπό να προστατέψουν την δουλειά τους. Παρόλο που αρκετοί συνάδελφοι αρχίζουν και φθάνουν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, συνεχίζουν να προσφέρουν την εργασία τους χωρίς να αμείβονται».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι και οι τεχνικοί, λόγω της επαναλαμβανόμενης ολιγωρίας της διεύθυνσης, αποφάσισαν την οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με καθημερινές στάσεις εργασίας μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα αλλά και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μετά από παρέμβαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας κατεπείγουσα σύσκεψη για τα οφειλόμενα σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά Ταμεία από την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (MEGA).

Στόχος της σύσκεψης είναι να ανταποκριθούν άμεσα οι εργοδότες – μέτοχοι και η διοίκηση του «MEGA» στη δέσμευσή τους για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.