Γαλλία: Η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα έφθασε τα 6 μέτρα

Μεταφέρουν έργα από τις αποθήκες του Λούβρου  για προστασία

 

Η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα έφθασε σήμερα το μεσημέρι τα 6 μέτρα και μπορεί να

Plastic boxes placed between sculptures as artworks are packed to be moved from the exhibition hall, as visitors are turned away from the entrance of the Musee de Louvre which is closed due to the unusually high water level of the nearby river Seine in Paris, Friday, June 3, 2016. French officials say that the Seine River is still rising in Paris as France's unseasonable spate of rainfall begins to taper off. (AP Photo/Markus Schreiber)

 φθάσει τα 6,30 ακόμη και τα 6,50 μέτρα το βράδυ, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και όπως προβλέπεται η στάθμη θα φθάσει απόψε περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να σημειώσουμε πως το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Το επίπεδο αυτό είναι μεγαλύτερο εκείνου που είχε φθάσει το νερό στη γαλλική πρωτεύουσα το 1982 (6,15 μέτρα).Η επιχείρηση «φυγάδευσης» των έργων τέχνης του Λούβρου σε εικόνες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς των έργων τέχνης του Λούβρου σε ασφαλέστερα σημεία, μετά την υπερχείλιση του Σηκουάνα, η οποία έχει θέσει τη γαλλική πρωτεύουσα σε συναγερμό.

Εκλεισε το Λούβρο

 

Το μουσείο του Λούβρου στο πλημμυρισμένο Παρίσι ‘εκλεισε σήμερα, Παρασκευή, για να μεταφέρει τα έργα τέχνης που βρίσκονται στις υπόγειες αποθήκες του καθώς ο ποταμός Σηκουάνας έχει υπερχειλίσει .

Το μουσείο, κοντά στο ποτάμι, ένα από τα πιό δημοφιλή μουσεία του κόσμου το οποίο στεγάζει τα πάντα, από την Μόνα Λίζα μέχρι αμύθητης αξίας αιγυπτιακά αρχαία, έλαβε επείγοντα μέτρα μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έχουν διαρκέσει ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το μουσείο Ορσέ, στην ακριβώς απέναντι όχθη από το Λούβρο, έκλεισε νωρίς χθες για να θέσει σε λειτουργία τα δικά του επείγοντα μέτρα. Οι αίθουσές του στεγάζουν την μεγαλύτερη συλλογή αριστουργημάτων του ιμπρεσιονισμού και τα καλύτερα έργα των ζωγράφων Ρενουάρ, Μανέ, Βαν Γκόγκ και Ντεγκά, καθώς και 24 έργα του Γκωγκέν.