Ανακηρύχθηκε Βουλευτής ο Γ.Παπαδόπουλος, που καταλαμβάνει την έδρα Ε.Θεοχάρους

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης ανακήρυξε image735-3.aspxσήμερα τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, Βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, ο οποίος καταλαμβάνει την έδρα που εξασφάλισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, η οποία δήλωσε ότι θα διατηρήσει την έδρα της στην Ευρωβουλή.

Κατά την τελετή ανακήρυξης, ο Γενικός Έφορος ανέφερε ότι η εκλεγείσα και ανακηρυχθείσα Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού με επιστολή ημερομηνίας 27 Μαϊου δήλωσε ότι θα διατηρήσει την έδρα της στο Ευρωκοινοβούλιο, με συνέπεια να παραμείνει κενή η βουλευτική έδρα με την οποία δικαιώθηκε ο συνδυασμός Αλληλεγγύη, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού.

Περαιτέρω εξήγησε πως επειδή η κ. Θεοχάρους εξελέγη Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού με το συνδυασμό του Κινήματος Αλληλεγγύη, η κενωθείσα βουλευτική έδρα πληρούται σύμφωνα με το άρθρο 2 του περί Εκλογής των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τροποποιητικού νόμου του 1996, που διαλαμβάνει ότι μέσα σε 45 το πολύ ημέρες ο Έφορος ανακηρύσσει τον εν ζωή υποψήφιο του συνδυασμού στην ίδια περιφέρεια, ο οποίος κατά το χρόνο που κενούται η έδρα εξακολουθεί να ανήκει στο ίδιο κόμμα, και που θα εκλεγόταν αν η κ. Θεοχάρους δεν θα είχε πάρει περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

Πρόσθεσε πως επειδή ο κ. Παπαδόπουλος εξακολουθεί να ανήκει στο Κίνημα Αλληλεγγύη και είναι ο αμέσως ακολουθών σε σειρά επιτυχίας και μη εκλεγείς υποψήφιος του συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού καταλαμβάνει την κενωθείσα έδρα.

Ο Γενικός Έφορος είπε τέλος ότι το όνομα του κ. Παπαδόπουλου θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μετά την ανακήρυξη του, δήλωσε πολύ συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν με την ψήφο τους το Κίνημα Αλληλεγγύη και τον ίδιο προσωπικά.

“Δίνω όρκο τιμής ότι θα διεκδικήσουμε μια Βουλή υπέρ των αδικημένων, των φτωχών ανθρώπων, των αναπτυξιακών έργων και προπαντός υπέρ της δικαιοσύνης”, συμπλήρωσε.