Η Ρωσία έδωσε στα Ην. Εθνη κατάλογο τουρκικών εταιρειών που στηρίζουν το ΙΚ.

Εξοργισμένη η Ρωσία απο τη συμπεριφορά της Τουρκίας και την υποστηριξη 0ADCAEF9A9F5B294B8608C3AEE8DBFF7που παρέχει στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία παρέδωσε αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δίνοντας ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις τουρκικών εταιρειών που εξοπλίζουν το ISIS!

O μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Σ.Α του ΟΗΕ, Vitaliy Churkin, με επίσημη επιστολή προς   τον Γ.Γ. του οργανισμού παρέδωσε στοιχεία Η  αναλυτική λίστα περιλαμβάνει τις εξής τουρκικές εταιρείες:

Gültaş Kimya, Marikem Kimyevi Ve Endüstriyel Ürünler, Metkim, EKM Gübre και Diversey Kimya.

Οι εταιρείες αυτές παρέχουν στο ISIS εκρηκτικές ύλες όπως σκόνη αλουμινίου,νιτρικό αμμώνιο καρβαμίδιο σε κόκκους και υπεροξείδιο του υδρογόνου.

«Ανάλυση των κυρίων χημικών στοιχείων των εκρηκτικών συστατικών πάρθηκαν από τους ισλαμιστές κοντά στις πόλεις Tikrit του Iράκ και Κομπάνι της Συρίας. Περαιτέρω έρευνα στις εταιρείες παραγωγής έδειξε ότι ή φτιάχτηκαν στην Τουρκία ή τους προμήθευσαν χωρίς δικαίωμα εξαγωγής» τονίζει  ο Β.Τσούρκιν.

Εκτός από αυτό ηλεκτρονικά στοιχεία των συσκευών ανήκουν στην Αμερικανική εταιρεία Microchip Technology ενώ ανιχνεύτηκαν τρανζίστορς από την σουηδική εταιρεία STMicroelectronics και κινητά τηλέφωνα Nokia 105 RM-908.