Σε δίωρη στάση εργασίας αύριο οι υπάλληλοι Αρχής Λιμένων

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι αύριο κατέρχονται οι υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του ΔΣ να απευθύνει κατηγορίες προς τον Πρόεδρο της Συντεχνίας ΣΥΑΛΚ Δημήτρη Πάτσαλο λόγω του ότι αλληλογραφούσε και προέβαινε σε δηλώσεις σχετικά με την παραχώρηση υπηρεσιών ρυμούλκησης και πλοήγησης στην περιοχή Βασιλικού σε τρίτους με την κατηγορία ότι δυσφημούσε την Αρχή.image735.aspx

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, η απόφαση λήφθηκε σε Γενική Συνέλευση των υπαλλήλων, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση για την πειθαρχική έρευνα και το κατηγορητήριο που βαραίνει τον κ. Πάτσαλο καθώς και για την έκθεση του ερευνώντα λειτουργού στην υπόθεση. Η έρευνα αναφέρει ότι οι ενέργειες του κ. Πάτσαλου δεν δυσφήμισαν την Αρχή και ούτε προκάλεσαν πρόβλημα στις εταιρείες τις οποίες ο κ. Πάτσαλος κατηγορούσε, καθώς ενεργούσε υπό την ιδιότητα του Προέδρου Συντεχνίας και καλύπτεται από τον κανονισμό 53 της Αρχής για διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Η ΓΣ κάλεσε το ΔΣ να απαλλάξει από οποιαδήποτε κατηγορία τον κ. Πάτσαλο και υιοθέτησε το πόρισμα του λειτουργού. Σε αντίθετη περίπτωση αποφάσισε όπως κατά τη διάρκεια της “δίκης” την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 12:00 τα μέλη των συντεχνιών να κατέλθουν σε δίωρη στάσης εργασίας εξουσιοδοτώντας τις συντεχνίες για περαιτέρω ενέργειες σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης.