Ρώσος τουρίστας ο νεκρός που εντοπίστηκε στη θάλασσα του Πρωταρά

Τουρίστας από τη Ρωσία, ηλικίας 52 χρόνων, είναι ο νεκρός το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σήμερα γύρω στη μία το μεσημέρι να επιπλέει σε θαλάσσια περιοχή του Πρωταρά image735-2.aspxσε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την ακτή.
Ο άτυχος άνδρας φαίνεται να κτυοήθηκε απο άκα ενώ κολυμπούσε.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύζυγος του 52χρονου με την οποία ήρθαν στην Κύπρο για διακοπές, ανησύχησε από το γεγονός ότι αυτός άργησε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν και το ανέφερε στους υπαλλήλους του συγκροτήματος.

Με τη σειρά τους οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβησαν στο τουριστικό κατάλυμα και συναντήθηκαν με τη γυναίκα.

Το απόγευμα η Αστυνομία μετέφερε τη γυναίκα στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όπου αναγνώρισε τον νεκρό σύζυγο της.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 52χρονου τουρίστα θα διαπιστωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού του από τον ιατροδικαστή.

Το ζεύγος των Ρώσων έφτασε στην Κύπρο για διακοπές για δέκα περίπου μέρες και θα αναχωρούσε από το νησί στις 31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη λήψη της πληροφορίας άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή, περισυνέλεξαν το πτώμα και το μετέφεραν στην ξηρά. Με ασθενοφόρο το πτώμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο Ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους που κλήθηκε στο Νοσοκομείο διενήργησε αυτοψία και αποφάνθηκε ότι το πτώμα έφερε τραύματα που προκλήθηκαν από θαλάσσιο σκάφος. Τα τραύματα φαίνεται να προκλήθηκαν στον 52χρονο λίγη ώρα προτού εντοπιστεί στη θάλασσα.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις για να εντοπιστεί το σκάφος το οποίο κτύπησε και προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του Ρώσου τουρίστα.