Σε ρόλο δικηγόρου της Τσατάνη ο Βγενόπουλος

Πρόθεση να «διευκολύνει» την ελληνική Επιτροπή Θεσμών στην υπόθεση Λαϊκής εξέφρασε ο Βγενόπουλος
Την πρόθεση του να προσκομίσει ο ίδιος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

O ðñüåäñïò ôçò MIG ÁíäñÝáò Âãåíüðïõëïò ìéëÜ óôç óçìåñéíÞ óõíÝíôåõîç ôýðïõ ìå èÝìá: «ÐñïóöõãÞ ôçò Marfin Investment Group óå äéåèíÝò Äéáéôçôéêü ÄéêáóôÞñéï êáôÜ ôçò ÊõðñéáêÞò Äçìïêñáôßáò ãéá ôçí ðñïóôáóßá ôçò åðÝíäõóÞò ôçò óôçí ËáúêÞ ÔñÜðåæá», ÔåôÜñôç 23 Éáíïõáñßïõ 2013. ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÌÐÅËÔÅÓ

 της ελληνικής Βουλής, τη διάταξη της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη με την οποία αρχειοθετήθηκε η υπόθεση της Λαϊκής, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως προτίθεται να προσκομίσει ο ίδιος τη διάταξη της εισαγγελέως μετά την άρνησή της, κατά τη νομική της κρίση, να αποστείλει τη σχετική διάταξη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Δεν επιθυμώ να κρίνω την ορθότητα του αιτήματος της Επιτροπής Θεσμών από συνταγματικής και νομικής πλευράς, όμως νομίζω ότι σαν εξέλιξη κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ανοίγει νέους δρόμους στην ερμηνεία της διάκρισης των εξουσιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της MIG.

«Κατόπιν αυτού όταν κληθώ από την Επιτροπή Θεσμών προτίθεμαι στα πλαίσια της κατάθεσής μου να καταθέσω και την αιτηθείσα Διάταξη την οποία κατέχω νομίμως ως έχων έννομο συμφέρον, καθώς και άλλες Δικαστικές Αποφάσεις, Διατάξεις και Αναφορές σχετικές με την εξεταζόμενη υπόθεση, ώστε να διευκολύνω την Επιτροπή Θεσμών στο επιτελούμενο έργο της», αναφέρει.

Ζητά επίσης μέχρι τότε να βρεθεί και μία ειδική διαδικασία αυστηρής τήρησης της εμπιστευτικότητας, ώστε να αποφευχθεί η αποσπασματική και επιλεκτική διαρροή των ως άνω εγγράφων σε sites και περιοδικά.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου, είχε χαρακτηρίσει χθες «ανοίκεια και επιθετική»την άρνηση της κας Τσατάνη τόσο στο να παρουσιαστεί και να καταθέσει στην Επιτροπή όσο και να αποστείλει στα μέλη της τη δικογραφία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.