Τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Βουλής

Τρία κόμματα  του ενδιάμεσου χώρου ανακοίνωσαν επίσημα ότι οι προεδροι ή στελέχη τους διεκδικούν την προεδρία της Βουλής .Πρόκειται για τον Μαρίνο Σιζόπουλο, τον Δημήτρη Συλλούρη

ÌåôÜ áðü êáèõóôÝñçóç ìéáò þñáò êáé ôñéÜíôá ëåðôþí, Üñ÷éóå ç ôåëåõôáßá óõíåäñßá ôçò ÏëïìÝëåéáò ôçò ÂïõëÞò ìå ôçí ðáñïýóá óýíèåóÞ ôçò, Ëåõêùóßá 14 Áðñéëßïõ 2016. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

 και τον Γιώργο Περδίκη.

Πριν από λίγο η  Πολιτική Γραμματεία της ΕΔΕΚ ομόφωνα αποφάσισε να εισηγηθεί στο Πολιτικό Γραφείο το οποίο θα συνέλθει την Παρασκευή, την κατάθεση της υποψηφιότητάς του Προέδρου του Κόμματος στην Προεδρία της Βουλής κατά την πρώτη συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη σημερινή συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας συζητήθηκε επίσης το θέμα της παραίτησης των δύο Αντιπροέδρων, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, έγινε έκκληση ανάκλησης για να υπάρχει συλλογική διαχείριση των προβλημάτων και ενωτική συσπείρωση. Η έκκληση έγινε αποδεκτή από την Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Μαρία Βασιλειάδου.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη ανακοίνωσε νωρίτερα  ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής με τον Βουλευτή της Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος έχει αρκετές εμπειρίες στα κοινοβουλευτικά δρώμενα και απολαμβάνει ευρείας εκτίμησης και αποδοχής.

Εξάλλου η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο του Κινήματος να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Η πρόταση βασίζεται στην αντίστοιχη πρόταση που είχαν καταθέσει οι Οικολόγοι το 2011. Στοχεύει στην ενότητα των πολιτικών δυνάμεων πέραν του χώρου των δύο μεγάλων κομμάτων. Αφού το μεγαλύτερο κόμμα, το ΔΗΚΟ αποποιείται της υποψηφιότητας για την προεδρία της Βουλής, απομένουν τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία είναι περίπου ισοδύναμα στη Βουλή και στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης θέτει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Βουλής στη διάθεση των υπολοίπων κομμάτων στη βάση της πρότασης του 2011 που προνοούσε την εναλλαγή στη μέση της θητείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση η  πρόταση αυτή δίνει τη δυνατότητα για ένα ισχυρό κέντρο που μπορεί να βάλει φρένο στις διαθέσεις του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Είναι ώρα, αναφέρει η ανακοίνωση «για συνεργασία και ωριμότητα από όλες τις δυνάμεις του κέντρου που έχουν υποχρέωση να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές ατζέντες για το ευρύτερο καλό και να δώσουν πειστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών»

Εξάλλου σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες από το ΔΗΣΥ, προκρίνεται η βουλευτής του κόμματος Στέλλα Κυριακίδου ενώ στο ΑΚΕΛ συζητείται και το όνομα του Γ.Γ. του κόμματος Α.Κυπριανού .