Φορτώνουν στην Τουρκία το ατόπημα τους τα Ην.Εθνη

Το μέγα ατόπημα τους να οργανώσουν πίσω από την πλάτη της νόμιμης κυβέρνησης της Κύπρου συνάντηση του κατοχικού ηγέτη με τον ΓΓ.του ΟΗΕ επιχειρούν με προφάσεις εν αμαρτίες να δικαιολογήσουν τα Ην.Εθνη φορτώνοντας τις ευθύνες στην Τουρκία και

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Α), ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (2Α) , η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (2Δ) και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν (Δ), συνομιλούν στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, Δευτέρα 23 Μαΐου 2016. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ANADOLU / STR

  μάλιστα σε μια διεθνή διάσκεψη με την συμμετοχή αρχηγών κρατών.  «Δεν ήταν δική μας εκδήλωση το δείπνο, αλλά της Τουρκίας, δικαιολογούνται τώρα τα Ηνωμένα Εθνη», μετά την κατακραυγή… και την αντιδραση της Κύπρου.
Ο  βοηθός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ, αποφεύγοντας να αναφερθεί στη συνάντηση  του Μπαν γκι-Μουν και του κατοχικού  ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε:

«Δεν ήταν μία διευθέτηση που έγινε από τα Ηνωμένα Εθνη. Εξ όσων γνωρίζουμε, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν συμμετείχε στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο. Ωστόσο παρέστη στο δείπνο κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Τουρκίας, που φιλοξένησε το δείπνο», είπε ο κ. Χακ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ παρέστη στο δείπνο, ως καλεσμένος, όμως η διευθέτηση έγινε από την τουρκική κυβέρνηση.
«Δεν ήταν γεγονός που διευθετήθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη», ισχυρίστηκε αποκρύβοντας τον υπόγειο ρολο που διεδραμάτισε ο περιβόητος κ. Ειντε ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο.

Κληθείς να σχολιάσει την ακύρωση της επόμενης συνάντησης στις συνομιλίες, ο κ. Χακ είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση.
«Όμως, συνέχισε, σ’ αυτή τη σημαντική στιγμή της διαδικασίας, ο ΓΓ θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι οι δύο ηγέτες επέδειξαν μεγάλο θάρρος και επιμονή στη διαδικασία και πέτυχαν πολλά. Ο ΓΓ τους ενθαρρύνει να υπερδιπλασιάσουν τις προσπάθειές τους στους επόμενους μήνες προς όφελος όλων των Κυπρίων», κατέληξε ο κ. Χακ.