Νικόλας Παπαδόπουλος: O Γ.Γ. του ΑΚΕΛ διαψεύδει τον εαυτό του

Με τη σημερινή του δήλωση για την οικονομία ο Άντρος Κυπριανού διαψεύδει πανηγυρικά τον Άντρο Κυπριανού, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση στην οικονομία, τις τράπεζες και την παραμονή του τότε Κεντρικού Τραπεζίτη Πανίκου Ορφανίδη.

Πρόεδρος Κοινοβουλετικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι μια απλή ανάγνωση της δικής του δήλωσης, την οποία και επικαλείται ο κ. Κυπριανού, επιβεβαιώνει δύο πράγματα, πρώτον ότι ο ίδιος είχε προβλέψει από το 2008 ότι λόγω της κρίσης θα υπάρξουν επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και ότι στήριζε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας και κατ` επέκταση την οικονομία μας όπως όφειλε να πράξει.

“Σε αντίθεση με εμένα, ο κ. Άντρος Κυπριανού και ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας πίστευαν ότι η κρίση δεν θα αγγίξει την Κύπρο και ταυτόχρονα διέλυσαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της πατρίδας μας”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο κ. Κυπριανού ότι “δεν είχα προβλέψει το 2008 το μέγεθος και την έκταση των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ το 2011”.

“Π.χ. το ότι σε τρία χρόνια μετά τη σχετική δήλωση μου ο κ. Χριστόφιας θα αποδεχόταν να κουρέψει τα ομόλογα των κυπριακών τραπεζών δημιουργώντας ζημιές €4,8 δις στις κυπριακές τράπεζες, ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο την πορεία προς το κούρεμα. Η ιστορία έχει δείξει πόσο λάθος ήταν οι εκτιμήσεις και οι χειρισμοί της Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ και πόσο σωστές ήταν οι δικές μας εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις”, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εξάλλου ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως το κόμμα του έχει ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης και απευθύνεται σε κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο με ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι “μπορούμε να πάρουμε την Κύπρο Μπροστά”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, “που οδηγούν στην ανάπτυξη, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αποζημιώνουν τους συμπατριώτες μας που αδικήθηκαν, μειώνουν τα φορολογικά βάρη και κάνουν τη ζωή μας καλύτερη”.

Το ΔΗΚΟ, συνέχισε, έχει ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης, “που διασφαλίζει τη θετική πορεία της κυπριακής οικονομίας, δίνει λύση στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προστατεύει και αξιοποιεί την κρατική περιουσία, προωθεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και δημιουργεί προϋποθέσεις για πρόοδο και προκοπή”.

“Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για την πορεία που οδηγεί στη λύση του Κυπριακού, για λύση που διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για λύση σωστή, λειτουργική, αξιοπρεπή και βιώσιμη, για λύση που σέβεται την απόφαση του λαού μας το 2004 και εμποδίζει την επαναφορά του σχεδίου Ανάν που επιχειρείται σήμερα από τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ σε συνθήκες συσκότισης και μυστικής διπλωματίας”, ανέφερε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι την Κυριακή “δεν αρκεί να αποδώσουμε ευθύνες στο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ για την πολιτική και τα λάθη των τελευταίων οκτώ χρόνων” και ότι την Κυριακή “πρέπει να αποδοκιμάσουμε και το λαϊκισμό των εύκολων υποσχέσεων των κομμάτων διαμαρτυρίας και να αποδοκιμάσουμε το λαϊκισμό που υιοθετεί τις πρακτικές του παλιού, ενώ προσπαθεί να εμφανίζεται σαν νέος”.

“Η Κυριακή δεν είναι μέρα διαμαρτυρίας. Η Κυριακή είναι η μέρα για να ξεκινήσουμε να παίρνουμε την Κύπρο μπροστά, με το Κέντρο και το Δημοκρατικό Κόμμα, το έχουμε πετύχει στο παρελθόν και μπορούμε να το πετύχουμε και τώρα, ” ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Σε ερώτηση τι προβλέπει στις εκλογές της Κυριακής και με τι ποσοστά το κόμμα του θα ήταν ικανοποιημένο, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι απέμειναν λίγες μέρες και ότι σε λίγο θα μιλήσουν οι πολίτες. “Εμείς θέλουμε να έχουμε ένα αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις προτάσεις μας”, κατέληξε.