Λιλλήκας: «Οι πολιτικές μεταλλάξεις του κατεστημένου δεν ξεγελούν» 

Όσες πολιτικές μεταμφιέσεις και μεταλλάξεις και εάν κάνουν τα κόμματα του lillikas11-770x439_cπαλαιοκομματικού συστήματος και του κατεστημένου δεν πρόκειται να ξεγελάσουν αυτή την φορά τους Κύπριους πολίτες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι “οι Κύπριοι πολίτες γνωρίζουν ποιοι τους έφεραν σε αυτή την τραγική κατάσταση και με την ψήφο θα βάλουν τις βάσεις για την αλλαγή”.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης του στη λαϊκή αγορά Ανθούπολης, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “όσο πλησιάζει η ημέρα των βουλευτικών εκλογών, ο κυπριακός λαός, οι Κύπριοι πολίτες θα γίνονται μάρτυρες της παλαιοκομματικής πρακτικής των μεταλλάξεων και των μεταμφιέσεων”.

Ανέφερε ότι τα κόμματα που ψήφισαν το κούρεμα των καταθέσεων στην Βουλή, τώρα υπόσχονται στο λαό ότι θα αποκαταστήσουν τους κουρεμένους καταθέτες” και διερωτήθηκε αν “δεν ήταν πιο εύκολο να μη ψήφιζαν το νόμο για το κούρεμα”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμη ότι “τα κόμματα που ψήφισαν το νόμο για την εκποίηση της πρώτης κατοικίας σήμερα υπόσχονται και καταθέτουν προτάσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας και των οφειλετών”.

“Εάν ήταν ειλικρινείς δεν θα ήταν πιο εύκολο να μην ψήφιζαν το νόμο που άφησε εκτεθειμένους τους οφειλέτες ή τουλάχιστον να ψήφιζαν τις τροπολογίες της Συμμαχίας Πολιτών;”, κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή δήλωση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ο λόγος που οι συνομιλίες δεν οδηγούνται σε θετικό αποτέλεσμα είναι η τουρκική αδιαλλαξία και πρόσθεσε ότι “δεν εξυπηρετεί την επίλυση του Κυπριακού το να κρύβει ο Πρόεδρος τα πραγματικά προβλήματα και την τουρκική αδιαλλαξία κάτω από το χαλί”, αλλά πρέπει να “δημιουργήσουμε πραγματικό κόστος στην Τουρκία έτσι ώστε η κατοχή να καταστεί ασύμφορη και να υποχρεωθεί η Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της”.